Sport uživo: Evroliga, poznati četvrtfinalisti

Izvor: RTS, 05.Apr.2013, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Evroliga, poznati četvrtfinalisti

Poznati parovi četvrtfinala Evrolige. Novi kiks Partizana. Stari trikovi "Posebnog". Navijači Galate zapalili Bernabeu. Lens Armstrong se vraća - kao plivač. Maskirne kopačke za Balotelija. "Armija", predvođena Teodosićem i Krstićem, pomaže Tijani. Ronaldinjo kao u najboljim danima. Nemanja Vidić najuspešniji u istoriji Junajteda.

23.05 - >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Parovi četvrtfinala Evrolige: Real Madrid - Makabi, CSKA Moskva - Kaha Laboral, Barselona - Panatinaikos, Olimpijakos - Efes. Četvrtfinale se igra na tri pobede od 9. do 25. aprila, a pobednici tih duela plasiraće se na završni turnir četiri najbolje ekipe u Londonu od 10. do 13. maja. 

23.00 - Završene su utakmice poslednjeg 14. kola Evrolige, rezultati; Žalgiris - Bamberg 90:81, Abarselona - Makabi 74:71, Kaha Laboral - Sijena 76:64, Olimpijakos - Himki 79:70, Panatenaikos - CSKA Moskva 63:69, Real Madrid - Anadolu Efes 86:66, Unikaha - Alba 55:68, u petak igraju Bešiktaš i Fenerbahče. 

19.46 - Argentinski klub Arsenal platio je skoro 20.000 dolara kazne vlastima Brazila da se ne bi podigle optužnice protiv sedam njegovih fudbalera koji su optuženi da su povredili nekoliko policajaca i novinara posle meča Kopa Libertadores.

19.38 - Ćabi Alonso i Serhio Ramos mogu biti u problemu ukoliko UEFA dokaže da su se potrudili da dobiju žute kartone u finišu meča sa Galatasarajem, kako bi "očistili" kartone za polufinale. Zanimljivo, isti dvojac, je 2010. godine u meču sa Ajaksom isto to uradio, po instrukcijama Murinja, koji je kažnjen sa jednim mečom zabrane vođenja ekipe, dok su sva trojica novčano kažnjeni, kao i "saučesnik" Jirži Dudek, koji je Kasiljasu preneo poruku "Posebnog". 

18.45 - Odbrambeni fudbaler Borusije Dortmund Neven Subotić rekao je danas da je uveren kako njegova ekipa može na svom terenu da savlada špansku Malagu i ostvari veliki uspeh plasmanom u polufinale Lige šampiona. "Mi smo mlada ekipa, većina nas do sada nije igrala na ovom nivou. Ipak, želimo još više. Blizu smo cilja, koji nam je nadohvat ruke jer moramo kod kuće da savladamo Malagu u revanšu četvrtfinala. Bili smo pod pritiskom, pogotovo zbog činjenice da igramo u gostima. Ponosan sam kako smo odigrali. Malaga je dobra ekipa, odlično su se branili i zaista igraju veoma kvalitetno", naveo je Subotić. "Siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat ako ponovimo igru od sinoć", dodao je Subotić.  

18.31 - Fudbaler Mančester sitija Jaja Ture zvanično je potpisao novi četvorogodišnji ugovor, tako da će ostati u klubu do 2017. godine. "Želim da nastavim da osvajam titule i trofeje i nastavim da pišem istorije. Uživao sam u vremenu provedenom ovde i ne mogu da dočekam sledeće poglavlje", rekao je 29-godišnji Ture, čiji su agenti do pre nekoliko dana govorili da je vrlo moguće da će na kraju sezone napustiti Siti. Ipak, ista plata koju i sada prima, a to je 210.000 funti nedeljno, ga je naterala da promeni mišljenje.  

18.21 - Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson posavetovao je danas napadača Robina van Persija da kada je u gol prilici ne plasira loptu, nego raspali ka protivničkom golu. Van Persi je posle fenomenalnog početka lige ušao u golgetersku krizu, a poslednji put u listu strelaca upisao se 10. februara protiv Evertona. "Svaki napadač prolazi kroz takav period, bitno je samo da ne izgubi veru u sebe. Otac mi je uvek govorio da kad god budem u prilici opalim po lopti, a ne da je plasiram. Isto to danas savetujem igračima", rekao je Ferguson

18.00 - Fudbaleru Mančester Sitija Samiru Nasriju oduzeta je vozačka dozvola na šest meseci, pošto je tri puta tokom 2011. uhvaćen da vozi nedozvoljenom brzinom. Sud u Mančesteru kaznio je 25. godišnjeg Nasrija i sa 2.100 funti. Pre Nasrija, u sredu je zbog prekrsaja u vožnji sa 250 sati društveno korisnog rada kažnjen i njegov saigrač Argentinac Karlos Tevez, nakon što je priznao da je vozio pod zabranom. 

17.55 - Sloboda i Partizan igrali nerešeno 0:0. Crvena zvezda na sedam bodova zaostatka.

17.00 - Potez, uslovno rečeno, Marija Gecea na Rosaledi koji je izazvao mnogo pažnje. Gece je, iskoristivši pogodnu priliku, sakriven iza reklama i u položaju za rastezanje, urinirao na stadionu Malage. Malo prisniji poznavaoci fudbalskih prilika znaju da je zapravo reč o "staroj fori" među fudbalerima, koji se vrlo često olakšavaju na ovaj način, kako uoči treninga, tako i uoči utakmica.

16.45 - Oskar Pistorijus je nastavio sa treninzima. Njegov agent, Pit van Zil, potvrdio je da se "Blejd Raner" vratio na stazu kako bi se opustio. "Spreman je da napravi plan treninga, ali povratak će zavisiti samo do njega. Za sada još nije službeno počeo da trenira. Mnogi misle da je njegovo treniranje nepoštovanje Rive, ali nije. Treninzi su deo njegovog života toliko godina, pomažu mu da lakše podnese sve što se događa. Neka trči, neka džogira. Čovek je, to mu je izduvni ventil", rekao je Van Zil.

16.10 - Menadžer Čelsija Rafa Benitez istakao je da je njegova ekipa, pod njegovim vođstvom, pokazala značajan napredak, iako nije osvojila još jedan trofej. "Mnogo je igrača pokazalo napredak otkad sam došao u klub. Tu, pre svega, mislim na Viktora Mozesa, Cezara Aspilikuetu, Rajana Bertrana i Davida Luiza, koji su često bili na meti kritika. Takođe, Huan Mata postiže golove, ''raste'' i Oskar, a čak je i Fernando Tores u jednom trenutku tresao mreže", rekao je Benitez engleskim medijima. On je dodao i da veteran Frenk Lampard igra mnogo bolje nego u prvom delu sezone.

16.00 - Na bejzbol utakmicama povrede nisu retkost. Povrede gledalaca, međutim, svakako jesu. Na meču između Arizone Dajmondbeksa i Sent Luisa Kardinalsa, nakon udarene loptice i "houm rana", stradala je devojka na tribinama. Kada je bilo izvesno da loptica ide u njihovom pravcu, momak koji je bio u njenoj pratnji se brzo sklonio. Nažalost, njegovo kretanje je ostavilo njegovu devojku na milost i nemilost nadolazeće loptice, a ona nije bila te sreće da se skloni na vreme. Mladić je pokušao da se izvini naknadno, ali je pitanje da li je to izvinjenje prihvaćeno...

14.45 - Dan kasnije, španski mediji i dalje govore o podršci šest hiljada Turaka svom timu na "Santijago Bernabeu". Najviše ih je "šokirala" baš ova bakljada...

14.40 - Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić rekao je danas da nije razgovarao sa zemljacima iz Mančester Sitija Aleksandrom Kolarovom i Matijom Nastasićem o predstojećem gradskom derbiju, iako su mu obojica prijatelji. "Nikada pre utakmice ne razgovaram sa protivnicima. Inače ne volim da razgovaram o mečevima. Kolarov i Nastasić su mi dobri prijatelji, ali najviše volim da izađem na teren i odradim posao", rekao je Vidić.. Inače, prema podacima kluba sa Old Traforda, Vidić je trenutno najbolji fudbaler Junajteda u istoriji kada je u pitanju procenat pobeda u ukupnom broju odigranih mečeva. Vidić je trijumfovao u 71,3 odsto mečeva koje je odigrao, a u obzir dolaze samo fudbaleri koji imaju više od 50 nastupa za "đavole".

14.15 - Bivši fudbaler Fenerbahčea Nigerijac Džej-Džej Okoča rekao je danas da ekipu Reala u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Galatasaraja u Istanbulu očekuje "pakao". "Ako dolazite u Tursku kao gostujuća ekipa navijači Galatasaraja vam neće čak dozvoliti ni da spavate. Doći će ispred hotela, praviće buku i ometaće goste. A, ako neki navijač Galatasaraja radi u hotelu u kom ste odseli, sigurno nećete dobiti baš najbolju uslugu", upozorio je Okoča.

14.05 - Fudbaler Malage Martin Demikelis ostaje optimista po pitanju plasmana u polufinale Lige šampiona, bez obzira što je njegov klub u prvoj četvrtfinalnoj utakmici na domaćem terenu igrao protiv Borusije iz Dortmunda nerešeno 0:0. Iskusni argentinski defanzivac priznaje da Andalužanima predstoji težak zadatak u revanšu na redovno rasprodatom stadionu Vestfalen, ali veruje da Malaga može da postigne barem jedan pogodak. "Pozitivna stvar je što kod kuće nismo primili gol. Poštujemo Borusiju, ali svakako nećemo putovati u Nemačku sa nekom dozom straha. Smatram da je sve potpuno otvoreno", izjavio je iskusni Demikelis.

13.55 - Povreda Lionela Mesija, na sreću, nije teže prirode. Najbolji svetski fudbaler će se na teren vratiti ranije nego što su to preliminarne prognoze najavljivale. Mesi će svakako propustiti duel 30. kola Primere protiv Majorke, ali će po svoj prilici biti spreman za revanš meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena. Da povreda nije teška, potvrdio je i sam Mesi. "Uskoro se vraćam. Srećom, nije ništa ozbiljno", napisao je on na jednoj društvenoj mreži.

13.40 - Fudbaler sredine terena Bajerna iz Minhena Anatolij Timoščuk najavio je danas da će, nezadovoljan statusom, na kraju sezone najverovatnije napustiti nemački klub. "Mislim da ću promeniti ekipu. Svake nedelje mislim da ću da igram, ali na kraju ne bude ništa od toga. To je baš frustrirajuće. Ne mogu sa čelnicima kluba da razgovaram o produžetku ugovora kada ne igram. Uostalom, niko od njih me i nije zvao da pričamo", rekao je ukrajinski reprezentativac.

13.35 - Žoze Murinjo je izjavio nedvosmisleno da će se vratiti u Inter. Međutim, to neće biti naredne sezone. "Svakako hoću da u jednom trenutku u karijeri ponovo budem trener neroazura, ali se to neće desiti sledeće sezone. Verujte mi, ovo govorim iz srca", rekao je Murinjo. "Kao što želim da se vratim u Englesku, tako mi je cilj da ponovo radim u Interu. Ipak, moj sledeći klub sigurno neće biti Inter", zaključio je Portugalac.

13.20 - Marsej se izvinio danas kapitenu Pari Sen Žermena Tijagu Silvi zbog izjave svog veziste Džoija Bartona. Barton je, u svom maniru, vrlo neprikladno govorio o brazilskom štoperu na Tviteru u utorak, a nastavio je da vređa Silvu i dan kasnije. "Izvinjavamo se zbog njegovih neprimerenih izjava. Zatražili smo od Bartona da prestane sa napadima na igrača PSŽ-a. Barton nas je uverio da će to i uraditi", navodi se u saopštenju pariskog kluba.

13.05 - Gonzalo Iguain, napadač Real Madrida, dao je pogodak protiv Galatasaraja u samom finišu utakmice i postavio konačnih 3:0. Pogodak je proslavio na poseban način, posvetivši ga saigraču Pepeu. "Kada sam krenuo na zagrevanje, Pepe mi je rekao da ću dati gol nakon ulaska u igru. Zbog toga sam želeo svoj pogodak najviše da proslavim s njim. On je već godinama moj odličan prijatelj i uvek mi je pomagao. Obećao sam mu da ću njemu posvetiti gol ako ga postignem, pa sam to i učinio", rekao je Iguain.

12.50 - Golman Juventusa i italijanske reprezentacije Đanluiđi Bufon smireno je prihvatio kritike Franca Bekenbauera koji ga je nazvao penzionerom zbog par slabih reakcija u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Bajerna. "Ne mogu na to ništa da prigovorim jer je Bekenbauer stari mudrac. Svi mi moramo da budemo tihi i da sačekamo sledeću utakmicu kako bismo se iskupili", rekao je Bufon, koji nije propustio da se izvini navijačima svog kluba. "U ovom poslu greške se događaju. Razočaran sam jer sam kompromitovao utakmicu i moram da se izvinim ekipi i navijačima".

12.35 - Mario Baloteli postao je "muza" jednog portugalskog umetnika. Umetnik poznat pod pseudonimom Mr Deo, znajući da je Baloteli ljubitelj maskirnih motiva (svoj Bentli je upravo tako ofarbao), dizajnirao je takve kopačke. Kao model uzet je jedan Najkov model, a na njemu su još vidni i logo Supermena, broj 45 i italijanska zastava.

12.15 - Srpski tandem iz moskovskog CSKA, Nenad Krstić i Miloš Teodosić, pokazali su da pored velikih sportskih poseduju i podjednake ljudske kvalitete. Kako je na Tviteru napisao glumac Branislav Trifunović, Krstić i Teodosić su organizovali saigrače i sakupili oko 100 hiljada dolara za lečenje i transplantaciju srca Tijane Ognjanović.

12.00 - Britni Grajner je najbolja koledž košarkaška igračica u istoriji. Devojka sa podjednakim rasponom ruku kao i Tajson Čendler, je igračica koja je više puta zakucala nego sve druge koledž igračice zajedno. Britni Grajner, inače igračica prestižnog Bejlora, velika je zvezda u Sjedinjenim Državama, a to na sebi svojstven način planira da iskoristi vlasnik Dalasa Mark Kjuban. "Ako je ona najbolje u ponudi, sigurno ćemo je uzeti. Puno sam razmišljao o tome. Da li ću to i uraditi? Pa, najverovatnije hoću. Nikada ne znate šta će se desiti dok nekome ne date šansu. Ako je na kraju i budemo uzeli, neće biti tu samo kao član ekipe, već bih jako voleo da izbori mesto u timu", rekao je Kjuban, koji je u još nekoliko navrata najavio da će uzeti Grajner kao kasni pik u drugoj rundi drafta.

11.40 - Ronaldinjo nastavlja da igra u Atletiko Mineiru kao u najboljim igračkim danima...

11.25 - Nemanja Vidić smatra da se njegovoj ekipi ne odaje dovoljno priznanja za sve ono šzo rade ove sezone. Mančester junajted jeste ispao iz Lige šampiona i FA Kupa, ali u Premijer ligi ima 15 bodova prednosti u odnosu na Mančester siti, a i na dobrom je putu da sruši nekoliko rekorda. "Mislim da smo igrali dobro ove godine. U redu, možda možemo da popravimo određene stvari, ali smatram da ove sezone igramo bolje nego u bilo kojoj od prethodnih sezona. Koristili smo mnogo igrača ove sezone, svako ima svoju ulogu i svako je zaslužio priznanje", rekao je Vidić.

11.05 - Lens Armstrong, koji je u oktobru doživotno suspendovan zbog dopinga, planira da se vrati takmičenjima, ali kao plivač. Armstrong koji je u januaru i sam priznao da je tokom karijere uzimao nedozvoljena sredstva u intervjuu američkoj novinarki Opri Vinfri, moći će da se takmiči na plivačkom mitingu u Teksasu ovog vikenda. To takmičenje ne podleže kodeksu Svetske i Američke antidoping agencije. Četrdesetjednogodišnji Armstrong će plivati u disciplinama na 500, 1.000 i 1.650 jardi slobodnim stilom u svom rodnom gradu Ostinu i to u konkurenciji takmičara svog godišta.

10.50 - Četvorica igrača argentinskog Arsenala privedeni su jer su fizički nasrnuli na pripadnike policije posle meča u Kupu Libertadores sa brazilskim Atletiko Mineirom. Policija je saopštila da su najmanje dvojica policijaca i jedan novinar zadobili lakše povrede u tuči nakon pobede Atletika od 5:2. Kako je navedeno, privedeni fudbaleri će najverovatnije odgovarati zbog toga što su pesnicama udarali i šutirali policajce koji su pokušali da zaštite sudije po završetku utakmice. Televizijski snimci su pokazali da su neki od tih igrača udarali policajce koji su se branili štitovima i palicama. Neki policajci su u rukama imali puške sa gumenim mecima, ali je zvaničnik lokalne policije Klaudija Romualdo rekla da na igrače nije pucano.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.