Skandal u Evroligi: Jedan od najboljih sudija nudio mito u finalu!

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 21:04

Skandal u Evroligi: Jedan od najboljih sudija nudio mito u finalu!

Veliki skandal trese Evroligu kao organizaciju, pošto su se pojavile ozbiljne optužbe na račun dvojice sudija koji važe za među najboljima na starom kontinentu.

Naime, Ilijas Koromilas iz Grčke i Boris Rižik iz Ukrajine optuženi su da su nudili mito trećem sudiji Mikoli Ambrozovu iz Ukrajine pred meč finala Evrokupa 2021. godine između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Monaka i Uniksa.

Naime, sudija Mikola Ambrozov direktno je u razgovoru rekao da su mu dvojica kolega nudila 10.000 evra, a da je on to odbio. Sve se dešavalo nekoliko dana pred pomenuti meč, kako on navodi u intervjuu.

- Možda će ovo što kažem nekoga da iznenadi, ali tako se desilo. Tri dana pred meč dobio sam poziv od poznatog sudije iz Ukrajine, Borisa Rižika. Rekao mi je da Uniks igra finale i da su na klupi grčki trener Dimitris Priftis i pomoćnik. Njemu je prišao Koromilas i pokušao da dođe do dogovora sa mnom preko njega - počeo je Ambrozov razgovor za "Eva Planet", a prenosi Mondo.

Za njega nije bilo dileme, odmah je odbio tu skandaloznu ponudu.

- Da sam prihvatio, onda bi on direktno razgovarao sa mnom kako bismo se dogovorili. Nisam ništa rekao Borisu, a on mi je objasnio da imam 24 časa da odlučim i da ako promenim mišljenje, da ću dobiti 10.000 evra. Dao mi je i broj koji je trebalo da pozovem putem Vajbera posle meča. Znate i sami kako se ta utakmica završila - rekao je Ambrozov.

Postavlja se pitanje da li će Evroliga sada otvoriti postupak protiv dvojice poznatih arbitara. U pitanju su vrlo ozbiljne optužbe koje bi mogle da naruše integritet takmičenja, kao i poverenje timova u sudije sa kojima je i bilo dosta problema u prošloj sezoni zbog mnogobrojnih gafova i grešaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedan od najboljih sudija Evrolige nudio mito u finalu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2023

​Veliki skandal trese Evroligu kao organizaciju, pošto su se pojavile ozbiljne optužbe na račun dvojice sudija koji važe za najbolje na starom kontinentu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Jedan od najboljih sudija nudio mito u finalu Evrokupa

Izvor: Danas, 02.Avg.2023

Ni na elitnom nivou evropske košarke ne može sve da bude potpuno čisto, a potvrdu za to je dao ukrajinski sudija Mikola Ambrosov.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.