Real imao +17, pa -16 – na kraju izborio majstoricu protiv Efesa!

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 22:57

Real imao +17, pa -16 – na kraju izborio majstoricu protiv Efesa!

Košarkaši Real Madrida savladali su Anadolu Efes 82:76 u četvrtom meču četvrtfinalne serije Evrolige.

"Kraljevski" klub je sa dve pobede na svom parketu anulirao dva neuspeha u Istanbulu – i izborio majstoricu, zakazanu za 4. maj od 19.30.

Bila je ovo interesantna utakmica, ali i čudna, pošto je Real prvo imao vođstvo od 17 razlike, a onda i zaostatak od 16. Na kraju je u uzbudljivoj završnici uspeo da slavi.

Najefikasniji u redovima pobednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio je Garuba sa 23 poena i 12 skokova. Kerol je ubacio 20, a Fernandes i Ljul po osam poena.

Kod Efesa je Buabua postigao 23, Larkin 22, uz osam asistencija, dok je Vasa Micić imao devet poena, te po jedan skok i asistenciju.

Domaći nisu na bolji način mogli da otvore meč. Bila je to serija 17:0.

Ipak, Efes je uzvratio još jače i sa 33:10 u potpunosti preokrenuo rezultat i stekao vođstvo.

Krajem drugog kvartala su stekli dvocifrenu prednost, zapravo najveću na meču, +16.

Real se nije predavao, na kraju treće četvrtine imali su jednocifren zaostatak, da bi u finišu, na oko minut i po do kraja ponovo poveli.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, u kojoj su domaći bili precizni pre svega sa linije slobodnih bacanja i tako ostali u igri za Fajnal-for.

Ukoliko tim iz Madrida stigne do pobede, postaće prva ekipa od kad je na snazi ovaj sistem takmičenja, koja je uspela da se vrati sa 0:2 u pobedama i slavi u celoj seriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Real izborio majstoricu, Efes nemoćan u Madridu

Izvor: RTS, 29.Apr.2021

Košarkaši madridskog Reala izjednačili su na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Efesa, pošto su savladali tursku ekipu u Madridu sa 82:76. . Efes je vodio sa 2:0 i imao meč loptu, ali se Real vratio u život, a sada i izjednačio...Real je započeo meč odlično,...

Nastavak na RTS...

EVROLIGA: Real izborio majstoricu, Vasa Micić i Efes poklekli u meču punom preokreta!

Izvor: HotSport.rs, 30.Apr.2021, 00:14

Košarkaši Reala ozbiljno su shvatili četvrti meč i uspeli da na domaćem terenu dođu do pobede rezultatom 82:76. Ekipa Reala iz Madrida ugostila je ekipu Anadolu Efesa, uspela da ih savlada i tako izbori peti odlučujući meč čiji će pobednik izboriti plasman u fajnal-for Evrolige. Nakon dva...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.