Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021, 23:45

Majstorica! Real se ne predaje, Usman Garuba je junak

Kraljevski klub vodio 17, pa gubio 16 razlike i na kraju drugi put u seriji savladao Efes

Sve je ukazivalo na dosadu. Tri minuta pre kraja treće utakmice Anadolu Efes je imao deset razlike i činilo se vizirano mesto na Fajnal foru. Sad ima samo strah da li će uspeti. Real ima ogromno samopouzdanje, jer se vratio sa ivice i posle prepolovenje prednosti vratio seriju na početak, pošto je u potpunosti iskoristio prednost domaćeg parketa, drugi put u tri večeri savladao Turke >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i izborio majstoricu u četvrtfinalu Evrolige.

Kraljevski klub je slavio 82:76, pa će putnika na završni turnir u Kelnu odlučiti susret za 4. maj u Istanbulu. U seriji je sad 2:2.

Ekipa Pabla Lasa je u krajnje čudnoj utakmici – povela 17:0, pa pred kraj prvog dela gubila 31:47 – slavlje obezbedila zahvaljujući učinku Usmana Garube. U pitanju je 19-godišnji centar na čija nejaka pleća je pala velika odgovornost, ali je momak koji je učestvovao u pohodu Španije na titule prvaka Evorpe za uzrast do 16 i 18 godina pokazao šampionski mentalitet.

Garuba je ostvario dabl-dabl učinak: ubacio je 24 poena (sedam od 11 za dva, sedam od osam sa linije penala), dodao 12 skokova i izvukao domaćina u trenucima kad je delovalo da mu nema spasa. Posebno impresivan je bio u defanzvi što se najbolje videlo četiri minuta pre kraja, kad je dugim rukama oteo loptu Šejnu Larkinu, poentirao iz kontre i poveo Real kao odlučujučem preokretu.

Usman Garuba had a career night against Anadolu Efes and helped Real Madrid to tie the series (2-2) #EuroLeague

24 PTS (career high)

7/11 2FG

1/4 3FG

7/8 FT

12 REB (career high)

1 AST

1 ST

3 TO

1 BLK

30 PIR

Bright future ahead????

pic.twitter.com/jfkgpwW5IJ

Vredi istaći da je važnu ulogu u pobedi Španaca imao Džejsi Kerol (20 poena), a važan doprinos u ključnim trenucima dao je Alberto Abalde sa sedam.

Kod gostiju su se istakli Rodrig Bubaoa sa 23 (šutirao trojke pet od osam), Šejn Larkin je brojao do 22, dok je srpski reprezentativac Vasa Micić stao na devet poena za 20 minuta, uz napomenu da je imao po jednu asistenciju i jedan skok.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.