Predlog za Amerikance, reprezentacija sa igračima iz Evrolige!?

Izvor: Sportske.net, 12.Sep.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za Amerikance, reprezentacija sa igračima iz Evrolige!?

Ima smisla.

Neslavan turnir u Kini za selekciju Sjedinjenih Država, završiće ga kao sedmi ili osmi, što je svakako najgori rezultat u istoriji njihovog nacionalnog tima na planetarnim smotrama.

Imali su mnogo otkaza, ali to i dalje nije opravdanje, na klupi su imali Grega Popoviča i Stiva Kera, dvojicu stručnjaka koji su tokom trenerskih karijera uzeli sijaset titula u NBA ligi.

Nakon Francuske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << savladala ih je i Srbija, koja će sa Češkom igrati za peto mesto u Kini.

Na Svetski kup su i pored brojnih otkaza pošli u veoma jakom sastavu, sa 12 dokazanih NBA igrača.

Predvodio ih je Kemba Voker, novi plejmejker jedne od najjačih ekipa Istoka, Boston Seltiksa, tu su bili i Donovan Mičel, sjajni bek Jute, krilni košarkaš "Kelta" Džejson Tejtum, prgavi, ali i neumorni Markus Smart, odlični centar Indijane Majls Tarner, ali i košarkaši sa iskstvom igranja u reprezentaciji poput Mejsona Plamlija i Bruka Lopeza.

Ne zaboravimo ni "drugu violinu" Milvoki Baksa Krisa Midltona, kao ni osvajača NBA prstena sa Golden Stejtom Herisona Barnsa, ali ni pobednika u brzom šutiranju trojki, beka Bruklina Džoa Herisa.

Jasno je ipak da bi Amerikanci mogli da sastave možda i pet boljih selekcija od ove, ali daleko od toga da je ova bila slaba, a košarkaš Fenerbahčea i svojevremeno drugi pik na NBA draftu Derik Vilijams, veruje da bi reprezentaciji SAD mogli da pomognu košarkaši iz Evrolige.

"Mislim da bi to bilo sjajno za košarku, stvorilo bi drugačije tržište za igrače koji igraju u Evropi, a koji su igrali u NBA ili pokušavaju da se tamo vrate.

Kori Higins je sjajan igrač, smatram i sebe sjajnim igračem, mislim da bi to bilo sjajno za adaptiranje
", ističe Vilijams, koji veruje da igrali iz Evrolige zaslužuju poziv u državni tim SAD.

Ove sezone ćemo u Evropi gledati pregršt igrača sa NBA iskustvom, ali u Evroligi su i veterani ovog takmičenja poput pomenutog Higinsa, koji bi bez sumnje pomogli reprezentaciji da se privikne na FIBA pravila i samu košarku koja se igra na terenima pod okriljem svetske kuće košarke.

Vilijams dodaje i da je gledao utakmice u Kini, a veruje i da zna šta je, makar delom, bio razlog za loš rezultat SAD na planetarnoj smotri.

"Gledao sam utakmice. Brojni momci iz Amerike igraju fizički, traže faulove. U NBA bi ih svaki put dobili, ali u FIBA ih neće tek tako dobiti", pojasnio je košarkaš Fenerbahčea.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.