POČELO JE - FIBA izbacila Sloveniju sa Eurobasketa!

Izvor: Sportske.net, 15.Apr.2016, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELO JE - FIBA izbacila Sloveniju sa Eurobasketa!

Evropski ogranak Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) uputio je zvaničan dopis KS Slovenije u kome je navedeno da reprezentacija te zemlje neće igrati na Eurobasketu 2017. godine zbog odluke da klubovi igraju u Evroligi i Evrokupu.

Obračun FIBA Evrope i Evrolige večeras je podignut na viši nivo nakon što je Košarkaškom savezu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Slovenije saopšteno da je reprezentacija suspendovana sa Evropskog prvenstva 2017. godine!

Na adresu Košarkaškog saveza Slovenije stiglo je pismo koje je potpisao izvršni direktor FIBA Evrope Kamil Novak, a u njemu je saopšteno da reprezentacija Slovenije neće igrati na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

Razlog za ovakvu kaznu leži u tome što je Košarkaški savez Slovenije podržao svoje klubove koji su odabrali da nastupaju u Evroligi i Evrokupu.

Košarkaški savez Slovenije može da se "predomisli" do 20. aprila dostavljanjem dokumenata u kojima bi se videlo da ne podržava odluke klubova, a ako do toga ne dođe reprezentacija Slovenije neće igrati na Eurobasketu naredne godine.

Odmah treba reći da je FIBA Evropa večeras intervenisala i slične dopise poslala košarkaškim Savezima Španije, Turske, Srbije i ostalih zemalja čiji su klubovi odlučili da igraju u Evroligi i Evrokupu.

Razlika je u tome što su svim ostalim Savezima poslata upozorenja da suspenduju klubove i tako izbegnu kažnjavanje reprezentacije pa ostaje da vidimo hoće li naš Savez prihvatiti ultimatum ili će ispaštati nacionalni tim.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIBA: Bez izbacivanja, svima opomena

Izvor: B92, 16.Apr.2016, 00:13

Košarkaški savezi Srbije, Slovenije, Španije, Turske, Italije, Rusije, Izraela, Litvanije i Grčke dobili su upozorenje FIBA zbog učešća timova u Evrokupu. FIBA je donela takvu odluku zbog toga što će se klubovi iz ovih zemalja takmičiti u Evrokupu, nezvanično saznaje B92.

Nastavak na B92...

Izbacili nas sa EP, šta će biti sa Olimpijskim Igrama?

Izvor: Sportske.net, 16.Apr.2016

Situacija zaista neverovatna, a FIBA Evropa se neće na ovome zaustaviti!..Posle sramne odluke da se Srbija i još 13 reprezentacija izbace sa prvenstva Evrope, o čemu možete čitati ovde, ostaje pitanje šta će se desiti sa Olimpijskim Igrama?..To takmičenje, kao i Svetsko prvenstvo je pod ingerencijom...

Nastavak na Sportske.net...

Španci pišu - Organizovaće se posebno EP?!

Izvor: Sportske.net, 16.Apr.2016

Navodno, postoji mogućnost da se stvori nova organizacija koja bi mogla da organizuje posebno Evropsko prvenstvo u košarci...Obavešteni ste već, nekoliko veoma pouzdanih inostranih medija vezanih za košarku su preneli vest da je suspendovano 14 reprezentacija sa narednog Evropskog prvenstva, i...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.