Izbacili nas sa EP, šta će biti sa Olimpijskim Igrama?

Izvor: Sportske.net, 16.Apr.2016, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbacili nas sa EP, šta će biti sa Olimpijskim Igrama?

Situacija zaista neverovatna, a FIBA Evropa se neće na ovome zaustaviti!

Posle sramne odluke da se Srbija i još 13 reprezentacija izbace sa prvenstva Evrope, o čemu možete čitati ovde, ostaje pitanje šta će se desiti sa Olimpijskim Igrama?

To takmičenje, kao i Svetsko prvenstvo je pod ingerencijom Fiba World, a pismo koje je stiglo na adresu nacionalnih saveza dostavljeno je i svetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << organizaciji.

Sada ostaje pitanje, kako će reagovati krovna košarkaška organizacija? U teoriji oni bi mogli da slede primer evropskog ogranka i da kazne pomenute selekcije eliminacijom iz Rija.

To bi značilo da Španija i Litvanija koje su već učesnice završnog turnira, kao i još pet selekcija koje će se boriti u kvalifikacijama ne igraju na Olimpijskim igrama.

Dve od njih, Srbija i Italija su domaćini turnira, sve je spremno za kvalifikacije, ovakva odluka bi itekako poremetila i samog organizatora Olimpijskih igara.

Nadajmo se da neće biti drakonskih kazni, a šta će se dešavati u narednim danima ostaje da vidimo, čitava situacija deluje potpuno nadrealno, prvenstvo je tek sledeće godine svi se nadaju da će biti postignut kompromis.

Ali, što se Rija tiče, to je ovog leta i nema vremena za pregovore i dogovore, ako svetska FIBA krene istim putem nastaće pravi haos....
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Evropsko prvenstvo,   Litvanija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.