Montepaski, Real i Efes u Areni

Izvor: B92, 04.Jan.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Montepaski, Real i Efes u Areni

Košarkaši Partizana mt:s igraće u Top 16 fazi Evrolige sa Montepaskijem iz Sijene, madridskim Realom i Efes Pilsenom.

Tako je odlučeno žrebom u Barseloni, a šampion Srbije će se zajedno sa ta tri tima, koje će dočekati u "Beogradskoj areni" naći u grupi G.

Prvi protivnik Partizana u Top 16 fazi biće Real >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Madrid, čije boje brani bivši košarkaš 'crno-belih' Novica Veličković, a ključni igrači tima, koji sa klupe vodi Etore Mesina, su Horhe Garbagosa, Felipe Rejes i Serhio Rodriges.

Kao i u Realu, i preostala dva kluba sa kojima će se šampion Srbije sastati u svojim redovima ima srpske košarkaše, ali i one koji su branili boje ’crno-belih’.

Odlične partije u dresu Montepaskija u poslednje vreme pružaju Milovan Raković, kao i Bo Lester Mekejleb (četvrti najkorisniji igrač regularnog dela sezone, a peti strelac), dok za Efes Pilsen igraju Igor Rakočević (četvrti strelac regularnog dela), Miroslav Raduljica i Lorens Roberts, kao i Endru Visnevski, koji je odigrao jednu sezonu u Crvenoj zvezdi.

Top 16 faza biće odigrana od 19. januara do 3. marta, po dvokružnom bod sistemu. Po dve najbolje ekipe plasiraće se u četvrtfinale, koje je na programu od 22. marta do 6. aprila. Pobednici četvrtfinalnih mečeva, u kojima se igra na tri pobede, plasiraće se na ’fajnal-for’, koji će biti odigran u Barseloni od 6. do 8. maja.

Evroliga, Top 16:

Grupa E:

Panatinaikos

Kaha Laboral

Unikaha

Lijetuvos Ritas

Grupa F:

Makabi Elektra

Union Olimpija

Regal Barselona

Lotomatika Roma

Grupa G:

Montepaski Sijena

Real Madrid

Efes Pilsen

Partizan mt:s

Grupa H:

Olimpijakos Pirej

Fenerbahče Ulker

Žalgiris Kaunas

Valensija

Top 16 faza, raspored kola:

1. kolo - 19/20. januar

2. kolo - 26/27. januar

3. kolo - 2/3. februar

4. kolo - 16/17. februar

5. kolo - 23/24. februar

6. kolo -2/3. mart
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četvrtfinale nije nedostižno za crno-bele

Izvor: Danas, 04.Jan.2011

Žreb za Top 16 fazu Evrolige „pomilovao“ je košarkaše Partizana mt:s. Višestruki uzastopni šampion Srbije pred početak drugog dela (od 19. januara do 3. marta) svrstan je u grupu G zajedno sa Sijenom, Real Madridom i Efesom. Utisak je da su crno-beli dobili rivale po meri i da njihove šanse...

Nastavak na Danas...

Novica: Izmešane emocije

Izvor: S media, 04.Jan.2011

Nekadašnji košarkaš Partizana, Novica Veličković, igraće prvi put u karijeri protiv svog nekadašnjeg kluba i navijača čiji je ljubimac ostao do današnjeg dana...Srpski reprezentativac kaže tim povodom da su emocije izmešane, jer će igrati protiv kluba koji voli, ali mu je drago što će...

Nastavak na S media...

Novica prvi put protiv Partizana

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2011, 14:30

Iako će prvi put u karijeri igrati protiv Partizana i Grobara, Novica Veličković se obradovao ishodu žreba za Top 16 fazu Evrolige, prenosi "Žurnal"...Ipak, bez obzira na rivalstvo, biće to sjajna prilika da se ponovo sretne sa prijateljima i par dana provede kod kuće...Ipak, iako će na parket...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.