MekIntajer MVP četvrte utakmice

Izvor: B92, 03.Apr.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MekIntajer MVP četvrte utakmice

Plejmejker Montepaskija Terel MekIntajer proglašen je za najkorisnijeg igrača četvrtog kola četvrtfinala Evrolige.

Montepaski je eliminisan od strane Panatinaikosa, ali je MekIntajer postavio rekord po najvećem broju postignutih poena ove sezone - 35. Plej Sijene je trojke šutirao 6-11, za dva poena 5-6, ubacio je svih sedam bacanja, imao po tri skoka i asistencije, jednu ukradenu loptu i bio je fauliran pet puta, za ukupan indeks 37. Drugo mesto zauzeo je Janis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Burusis (Olimpijakos), a treće Igor Rakočević (TAU) .

Burusis je odveo Olimpijakos do Fajnal fora, učestvujući sa 25 poena u pobedi svog tima nad Realom u Madridu od 78:75. Burusis je šutirao 9-11 za dva poena, uz šest skokova, dve asistencije, tri blokade. Centar Olimpijakosa je bio fauliran sedam puta i imao je ukupni indeks korisnosti od 35.

Vodeći strelac Evrolige, srpski košarkaš Igor Rakočević, ostvario je indeks 23, u porazu njegove TAU Keramike od Barselone. Rakočević je imao 21 poen, četiri asistencije i bio je fauliran sedam puta. Rodžer Grimau iz Barselone imao je indeks 20, dok je bivši košarkaš Partizana Nikola Peković, koji sada igra za Panatinaikos, ostvario indeks 19.

MekIntajer je bio prvi strelac sa 35 poena, a prosek plejmejkera Montepaskija u plej-ofu iznosi 24.7 poena, što je za pet poena više od prvog pratioca

Prvi skakač bi je Felipe Rejes iz Reala, sa 10 skokova, a isti igrač vodi na listi najboljih skakača sa prosekom 8.8.

Vasilis Spanulis iz Panatinaikosa bio je prvi asistent sa 10 uspešnih dodavanja, dok Teo Papalukas vodi na listi sa 6.3 asistencija po meču.

Šoun Stounruk iz Montepaskija je ukrao četiri lopte i vodi u toj kategoriji sa prosekom od 2.5 po meču.

Njegov saigrač Bendžamin Eze je imao četiri blokade, a prvi ’bloker’ plej-ofa je Antonis Fotsis iz Panatinaikosa sa 1.75 rampi po meču.

Pogledajte najboljih pet poteza četvrtih utakmica četvrtfinala:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.