UN: Srušeni objekti u Pojasu Gaze biće obnovljeni najranije do 2040. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2024, 19:01

UN: Srušeni objekti u Pojasu Gaze biće obnovljeni najranije do 2040. godine

Srušeni domovi i objekti u Pojasu Gaze biće obnovljeni najranije do 2040. godine, pod uslovom da građevinski materijal bude dostavljan najbrže moguće, saopštio je danas Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
U saopštenju se navodi da je u izraelskom bombardovanju Pojasa Gaze izazvana šteta koja se meri na milijarde dolara, a da će za obnovu domova biti potrebno oko 80 godina ukoliko se bude odvijala tempom kakav je bio tokom prethodnih rekonstrukcija enklave.
Palestinski podaci pokazuju da je oko 80.000 domova uništeno u ratu Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze.
UNDP navodi da je u Pojasu Gaze srušeno ili oštećeno 85,8 odsto škola, dok 70 odsto škola zahteva veliku ili potpunu rekonstrukciju....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.