MOZZART kalkulator: Lebron lovi Jastrebove, Litvanci su u modi u Evroligi!

Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOZZART kalkulator: Lebron lovi Jastrebove, Litvanci su u modi u Evroligi!

U NBA ligi danas igramo plus na tri velika asa, dok su nam dva Litvanca iz Evrolige zapala za oko...

8572 Mindaugas Kuzminskas (Unikaha) - više od 8,5

Litvanac igra vrlo dobru sezonu i u proseku postiže 9,5 poena u Evroligi, ali je na prethodnom meču u Pireju potpuno podbacio protiv granitne odbrane Olimpijakosa. No, verujemo da će u svojoj Malagi biti mnogo bolji protiv Efesa koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nema igrača sličnih atletskih sposobnosti. Ako ga bude čuvao Šarić, Kuzminskas je u prednosti kada je brzina u pitanju, dok bi se Perperoglu mučio na niskom postu protiv dosta višeg rivala. Očekujemo da litvansko krilo dođe do najmanje devet poena večeras.

8559 Linas Kleiza (Armani) - manje od 8,5

Još jedan Litvanac, ali ovoga puta gađamo minus! Razloga je više. Prvo, u Pireju se retko ko naigra i ekipe koje dođu do sedamdesetak poena mogu to smatrati velikim uspehom, ali sumnjamo da će tako nešto poći za rukom Armaniju  koji je jedan od najneefikasnijih timova u takmičenju. S druge strane, Klejza je u Top 16 fazi bio dvocifren samo dva puta na prethodnih osam utakmica i retko ima minutažu veću od 20 minuta. Na prethodnoj utakmici ubacio je devet poena Nižnjem, ali je iz igre ubacio samo jedan od šest šuteva, pa smatramo da protiv Olimpijakosa nema velike šanse.

8595 Lebron Džejms (Klivlend) - više od 27,5 

Superstar Klivlenda ume da prepozna jačinu rivala i način na koji se meč odvija, pa nekad ne zapinje previše u napadu, već preuzme ulogu plejmejkera koji na prvom mestu razigrava saigrače. Međutim, svaki poena Lebrona Džejmsa biće preko potreban Kavsima kako bi slavili protiv strašnih Hoksa u Atlanti i očekujemo da preuzme odgovornost i ubaci preko 30 poena. Na poslednja tri meča ubacivao je 31 poen u proseku. Nešto slično ćemo verovatno gledati i večeras.

8608 Entoni Dejvis (Nju Orleans) - više od 26,5 

Žilavi Pelikani se i dalje ne daju i borba sa Oklahomom za osmo mesto se nastavlja! U takvoj situaciji, pobeda kod kuće protiv Bostona bi trebalo da se podrazumeva, a ako će neko probušiti Seltikse večeras to će biti Dejvis. Slavni klub sa Istoka nema nijednog igrača sličnog profila koji može da sačuva sjajnog Entonija koji bi večeras mogao da nastavi sa statistički strašnim partijama, tim pre što Boston prima 102,5 poena po utakmici što je prilično mnogo.

8607 Mark Gasol (Memfis) - više od 17,5

Španac se polako vraća u formu sa starta sezone kada je bio ozbiljan konkurent za MVP nagradu, a idealna prilika za nastavak tog uspona je meč sa izgubljenim Lejkersima koji niti imaju neki koncept igre, niti imaju ideju kako bi on trebalo da izgleda. Pored toga, centri ekipe iz Los Anđelesa su ispodprosečni defanzivci i kada na njih pošaljete Marka Gasola koji je verovatno najinteligentniji centar u ligi, onda se iz tih duela izrodi kiša u košu Jezeraša. Jedina prepreka Gasolovom bombardovanju obruča žuto-ljubičastih mogla bi biti potencijalna ogromna razlika u korist Memfisa i smanjena minutaža za španskog asa, ali bi on već u prvom poluvremenu mogao da odradi veći deo posla.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.