Levandovski u Minhenu

Izvor: RTS, 04.Jan.2014, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levandovski u Minhenu

Robert Levandovski na korak je od prelaska u Bajern, preneli su nemački mediji. Janko Tipsarević odustao od učešća na prvom gren slem turniru u sezoni. Mesi se ne vraća protiv Elčea. Evroliga poželela Dušku Vujoševiću brz oporavak i povratak na klupu Partizana. Serena Vilijams pobednički počela 2014. Lejkersi savladali Jutu i tako prekinuli niz od šest uzastopnih poraza. Ana Ivanović osvojila turnir u Oklendu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Li Na odbranila titulu u Šenženu.

Sve vesti i zanimljivosti sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

14.32 - Fudbaler Borusije iz Dortmunda Robert Levandovski na korak je od prelaska u Bajern, pošto će danas proći medicinske preglede u Minhenu, preneli su nemački mediji. Poljski napadač, čiji ugovor sa Borusijom ističe na leto, navodno je već potpisao predugovor sa šampionom Bundeslige i Lige šampiona. O prelasku Levandovskog u Bajern govorilo se i tokom letnjeg prelaznog roka 2013, ali je Poljak na kraju ostao u Dortmundu.

14.25 - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Bakuu Izrael sa 3:0 u setovima (25:9, 25:12, 25:20). Našim odbojkašicama ovo je drugi trijumf na kvalifikacionom turniru pošto su juče savladale Estoniju, takođe sa 3:0. U poslednjem kolu, Srbija odlučujući meč za plasman na Svetsko prvenstvo igra protiv domaćina, odbojkašica Azerbejdžana.

14.23 - Norveški bijatlonac Emil Hegle Svendsen pobednik je potere koja je za Svetski kup održana u Oberhofu. Ovo je druga pobeda Svendsena u dva dana, posle jučerašnjeg trijumfa u sprintu. Svendsen je danas pobedio zahvaljujući greškama mnogo poznatijeg zemljaka Olea Ajnara Bjorndalena, koji je dva puta promašio u poslednjoj seriji. Svendsen je imao samo jedan promašaj i trku na 12,5 kilometara je završio u vremenu 34:46.7 minuta, za 35.6 sekundi pretekavši Bjorndalena.

14.11 - Lacio je otpustio trenera Vladimira Petkovića i na njegovo mesto postavio Eduarda Reju. Rimski klub je odluku obrazložio time da je Petković prihvatio da preuzme reprezentaciju Švajcarske, što su shvatili kao nedostatak poverenja. Lacio je na mesto trenera vratio Eduarda Reju, koji je taj tim vodio od 2010. do 2012. godine, od kada je bez angažmana. Reja je nekadašnji trener Verone, Bolonje, Breše, Napolija, Torina, Katanije, Đenove, Kaljarija i splitskog Hajduka.

14.03 - Lionel Mesi moraće još da sačeka do povratka na teren, posle pauze zbog povrede, pošto ga trener Herardo Martino nije uvrstio u tim za meč protiv Elčea u nedelju. Mesi se u četvrtak vratio iz Argentine, gde je proveo mesec dana na oporavku i treninzima. Martino je ocenio da je Mesi u dobroj formu, ali da još uvek nije potpuno spreman. "Po mom mišljenju, Mesi je pun želje za igrom i fizički je u dobroj formi sa izgledom pravog fudbalskog ubice, ali mu treba još treninga sa saigračima", rekao je Martino. Barselona se nada da će Mesi biti spreman za meč sa Atletiko Madridom u gostima sledećeg vikenda.

13.48 - Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini ocenio je da će fudbaleri uvek pokušavati da simuliraju, kao i da je predlog predsednika FIFA Sepa Blatera da se kažnjava takvo ponašanje unapred izgubljena bitka. "Fudbaleri će uvak pokušavati da varaju. Mislim da je veoma teško biti sudija. Fudbaleri igraju veoma brzo i uvek će pokušati da prevare, jer - i fudbal je prevara ", rekao je Pelegrini.

13.18 - Golman Reala Iker Kasiljas postao je danas otac, pošto mu je novinarka Sara Karbonero rodila dečaka. Par je sinu dao ime Martin Kasiljas Karbonero.

13.02 - Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković čestitala je koleginici Ani Ivanović osvajanje titule na turnire u Oklendu. "Bravo Ana za osvojenu titulu u Oklendu! Svaka čast!", napisala je Jankovićeva na svom tviter profilu.

12.37 - Janko Tipsarević odustao je zbog povrede pete sa prvog gren slem turnira sezone u Melburnu, koji počinje 13. januara. Organizatori Australijen opena objavili su na Tviter profilu da je Tipsarević razočaran zbog odluke o povlačenju sa turnira. Umesto Tipsarevića, u glavnom žrebu Australijen Opena biće Čeh Jan Hajek. Srpski teniser je prethodno odustao od ATP turnira u indijskom Čenaju, gde je trebalo da brani titulu.

12.14 - Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vlijams osvojila je WTA titulu u Brizbejnu, pošto je u finalu pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6:4, 7:5. Ovo je bila 22. uzastopna pobeda Vilijamsove. Turnir u Brizbejnu igrao se za nagradni fond od milion dolara, a Vilijamsovoj je pripao ček na 196.670 dolara i 470 WTA bodova.

12.02 - Vejn Runi neće igrati zbog povrede prepona u meču FA Kupa protiv Svonsija u nedelju, saopštio je menadžer Junajteda Dejvid Mojes. Dvadesetosmogodišnjeg fudbalera muči povreda već nekoliko nedelja i zbog nje je propustio meč sa Noričem 28. decembra, završen minimalnom pobedom njegovog tima od 1:0. Runi se vratio na teren u sredu u porazu od Totenhema od 2:1. Mojes je odlučio da ga odmori za predstojeći meč Liga kupa sledeće nedelje protiv Sanderlenda. "Runi ima povredu prepona i neće moći da igra u nedelju, dok je moguće da bude u timu za meč u utorak protiv Sanderlenda", rekao je Mojes.

11.07 - Evroliga poželela je treneru Partizana Dušku Vujoševiću brz oporavak i povratak na klupu beogradskog kluba. "Evroligaška porodica se nada da će se Duško brzo oporaviti i da ćemo ga uskoro ponovo videti na klupi", ističe se na Tviter profilu Evrolige. Poznati stručnjak je zbog problema sa bubrezima, što je posledica dugogodišnjeg dijabetesa, 25. decembra primljen na Institut za kardivaskularne bolesti, a kasnije je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Vujošević zbog bolesti nije vodio Partizan u utakmici sa Realom, a neće biti na klupi crno-belih ni u predstojećim mečevima - protiv Megavizure i Bajerna.

10.46 - Kineskinja Li Na osvojila je osmu titulu u karijeri pošto je, u finalu WTA turnira u Šenženu, savladala zemljakinju Peng Šuai sa 6-4, 7-5. Nagradni fond na turniru, na kojem je Li Na branila titulu, iznosio je 500.000 dolara od čega je 112.080 pripalo pobednici, kao i "bonus" od 260 WTA poena.

09.03 - Lejkersis su u Los Anđelesu savladali Jutu sa 110:99 i tako prekinuli niz od šest uzastopnih poraza. Najzaslužniji za pobedu "jezeraša" bio je španski internacionalac Pau Gasol sa 23 koša, 17 skokova i osam asistencija. Uz Gasola veoma dobru partiju pružio je bek Kendal Maršal sa 20 poena i 15 asistencija. U ostalim utakmica postignuti su  rezultati: Vašington - Toronto 88:101, Atlanta - Golden Stejt 100:101, Boston - Nju Orleans 92:95, Hjuston - Njujork 102:100, Dalas - L.A. Klipers 112:119 i Denver - Memfis 111:108.

07.55 - Ana Ivanović osvojila je WTA turnir u Oklendu (Novi Zeland) pošto je jutros u maratonskom meču savladala Amerikanku Venus Vilijams sa 6-2, 5-7, 6-4. Meč je trajao dva sata i 19 minuta, a po rečima same Ane Ivanović bio je veoma težak.

00.01 -  18.00 u hali Čair odbojkaška reprezentacija Srbije se sastaje sa Slovenijom u drugom kolu Grupe J treće runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. U 13.00 (po srednjeevropskom vremenu) u dvorani Baku ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igra sa selekcijom Izraela u Grupi J treće runde kvalifikacija za Svetsko prevenstvo.  U 14.00 počinje takmičenje u ski skokovima, u sklopu turneje Četiri novogodišnje skakaonice. Igraju se utakmice 15. kola košarkaške Jadranske lige: Krka - Cedevita, Crvena zvezda - Igokea, Cibona - Olimpija i Široki - Radnički.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Levandovski u Bajernu od leta

Izvor: RTS, 04.Jan.2014

Robert Levandovski na korak od prelaska u Bajern, prenose nemački mediji. Janko Tipsarević odustao od učešća na prvom gren slem turniru u sezoni. Mesi se ne vraća protiv Elčea. Evroliga poželela Dušku Vujoševiću brz oporavak i povratak na klupu Partizana. Serena Vilijams pobednički počela...

Nastavak na RTS...

Ana: Nisam očekivala trofej

Izvor: Sportal.rs, 05.Jan.2014, 15:28

Ana Ivanović je pobedom nad Venus Vilijams osvojila prvu titulu još od 2011.godine i napravila sjajnu uvertiru pred prvi Gren slem u sezoni, Australijan open.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.