Nadalu titula u Dohi

Izvor: RTS, 04.Jan.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadalu titula u Dohi

Rafael Nadal osvojio titulu na ATP turniru u Dohi i i po broju trofeja izjednačio se sa Andreom Agasijem. Robert Levandovski na korak od prelaska u Bajern, prenose nemački mediji. Janko Tipsarević odustao od učešća na prvom gren slem turniru u sezoni. Mesi se ne vraća protiv Elčea. Evroliga poželela Dušku Vujoševiću brz oporavak i povratak na klupu Partizana. Serena Vilijams pobednički počela 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ana Ivanović osvojila turnir u Oklendu.

Sve vesti i zanimljivosti sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

21.45 - Zanimljiva situacija dogodila se u meču univerzitetskih košarkaških timova Jute i Oregona. Eldžin Kuk je zakucao loptu u koš, a ona se tvrdoglavo vratila nazad, te sudija nije priznao pogodak...

21.37 - Veliki problem zadesio je stručni štab Partizana uoči početka priprema za prolećni deo prvenstva. Trener Marko Nikolić neće moći da računa na Nemanju Kojića. Napadač crno-belih je pretrpeo prelom pete metatarzalne kosti stopala i sleduje me jednoipomesečna pauza.

20.26 - Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu londonskog rivala Totenhem sa 2:0 u derbi utakmici trećeg kola engleskog FA kupa. Lider Premijer lige poveo je u 32. minutu preko Santija Kazorle, a konačan rezultat postavio je Tomaš Rosicki u 62. minutu. Arsenal je poslednjih 12 minuta meča morao da igra sa 10 fudbalera, jer je menadžer Arsen Venger već izvršio tri izmene kada se povredio Teo Volkot. Ipak, ni ta činjenica nije pomogla ekipi Totenhema da makar ublaži poraz na stadionu Emirejts.

19.57 - Novi fudbaler Milana Kejsuke Honda rekao je da je potpisivanje ugovora sa roso-nerima ostvarenje sna. "Čekao sam na ovo mnogo vremena. Ovo je ostvarenje sna, Milan je za mene uvek bio legendaran klub i pratim ga od malih nogu. Fudbal je moj život i nadam se da ću dobro igrati, na bilo kojoj poziciji, želim da postižem golove i asistiram", rekao je Honda italijanskim medijima. Honda je prethodne četiri godine igrao za moskovski CSKA, a za Milan je potpisao ove nedelje kao slobodan igrač.

19.29 - Odbojkaši Srbije savladali Sloveniju sa 3:0 u drugom kolu kvalifikacionog turnira u Nišu. "Orlovima" je u poslednjem kolu protiv Portugalije (nedelja, 18) dovoljan jedan set kako bi se plasirali na Svetsko prvenstvo. 

18.39 - Najbolji svetski teniser, Španac Rafael Nadal, osvojio je titulu na turniru u Dohi, pošto je u finalu savladao Francuza Gaela Monfisa sa 6:1, 6:7 (5:7), 6:2. Nadalu je to 61. titula u singlu u karijeri i sada je u toj kategoriji prestigao slavnog Amerikanca Andrea Agasija. Španskom teniseru ovo je ujedno bila i deveta pobeda u 11. međusobnom okršaju sa Monfisom. Turnir u Dohi igra se za ukupni nagradni fond od 1.195.000 dolara, Nadalu je kao pobedniku pripao ček na 188.600 dolara, a Monfis je zaradio 99.325 dolara.

18.28 - Povremeni fudbalski reprezentativac Francuske, napadač Gijom Oro potpisao je danas ugovor sa prvoligašem Bordoom. Oro je u Bordo došao kao slobodan igrač, pošto mu je prethodno istekao ugovor sa kineskim Dalijan Aerbinom. Finansijski detalji i dužina saradnje koju je Oro dogovorio sa Bordoom nisu objavljeni na sajtu francuskog kluba. Pre Dalijana, Oro je od 2008. do 2012. godine bio član Pari Sen Žermena za koji je odigrao 114 prvenstvenih utakmica i dao 38 golova. Oro je do sada za selekciju Francuske odigrao pet utakmica, ali se nije upisao u strelce.

18.16 - Zanimljiviji rezultati treće runde FA kupa: Aston Vila - Šefild Junajted 1:2, Everton - KPR 4:0, Midlzbro - Hal 0:2, Njukasl - Kardif 1:2, Sautempton - Barnli 4:3, Stouk - Lester 2:1, VBA - Kristal Palas 0:2. U 18.15 počeo derbi meč u kojem se sastaju Arsenal i Totenhem. 

18.00 - Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su u gostima Malagu sa 1:0 u 18. kolu španskog prvenstva. Pobedu i sedmi uzastopni trijumf u svim takmičenjima gostima je doneo Koke golom u 71. minutu. Atletiko Madrid je trenutno prvi na tabeli španskog prvenstva sa 49 bodova, tri više od drugoplasirane Barselone, koja ima meč manje. A, Malaga je 10. sa 20 poena.

17.20 - Nove kopačke Marija Balotelija...

17.02 - Košarkaši Cedevite pobedili su u gostima Krku sa 65:64 (18:23, 14:13, 18:13, 15:15), u utakmici 15. kola Jadranske lige. Krka je vodila u većem delu susreta, a najviše je imala devet poena prednosti. Ipak, hrvatska ekipa je u finišu sa tri poena Ivana Ramljaka uz koš i faul došla do prednosti, a potom je Marino Baždarić ukrao loptu i položio za četiri razlike. Edo Murić je postigao trojku u poslednjoj sekundi utakmice, što nije bilo dovoljno da se stigne protivnik.

17.00 - Finac Ansi Koivuranta pobednik je ski skokova u Insbruku rezultatom 132,5 metra u okviru treće etape turneje "Četiri skakaonice". Zbog jakog vetra, otkazana je druga serija skokova, tako da su se bodovali samo rezultati prve serije. Drugo mesto zauzeo je Švajcarac Simon Aman, a treće Poljak Kamil Stok. Koivuranta, bivši pobednik Svetskog kupa u nordijskoj kombinaciji, prvi put u karijeri popeo se na pobednički podijum u ski skokovima. Austrijanac Dithart vodi u generalnom plasmanu "Četri skakaonice", ispred Amana i još jednog Austrijanca Tomasa Morgenšterna, uoči finalne, četvrte etape u Bišefshofenu, u Austriji, u ponedeljak.

15.54 - Mančester Siti i Blekburn odigrali su 1:1 u okviru trećeg kola FA kupa, pa će nova utakmica na "Etihadu" odlučiti učesnika sledeće runde. Gosti iz Mančestera su poveli golom Alvara Negreda u 45 minutu, koji se posle kornera najbolje snašao u petercu Blekburna i asistencije glavom Edina Džeka. Domaći fudbaleri su u 55. minutu izjednačili golom defanzivca Skota Dana, koji je iskoristio lošu intervencuju golmana "građana" Kostela Pantilimona. Matija Nastasić odigrao je celu utakmicu za goste i dobio je žuti karton. Novi meč između Mančester Sitija i Blekburna igraće se 15. januara na "Etihadu".

15.13 - Sportski direktor Juventusa Bepe Marota rekao je da Pol Pogba neće napustiti klub, već će mu biti ponuđen novi ugovor. Predsednik Pari Sen Žermena Naser Al-Kalifi izjavio je da bi voleo da Pogba pređe u taj klub najkasnije do letnjeg prelaznog roka. "Klub nema nameru da proda Pogbu. Njemu će biti ponuđen novi ugovor i nemam više šta da dodam na tu temu", rekao je Marota za "Tutosport".

14.32 - Fudbaler Borusije iz Dortmunda Robert Levandovski blizu je ugovora sa minhenskim Bajernom, preneo je nemački Bild. Poljski napadač je otputovao u Minhen i ako prođe lekarske preglede potpisaće petogodišnji ugovor sa šampionom Evrope i Nemačke. Levandovskom ugovor sa Borusijom ističe na leto 2014. godine, ali ima pravo da potpiše ugovor sa drugim klubom šest meseci ranije.

14.25 - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Bakuu Izrael sa 3:0 u setovima (25:9, 25:12, 25:20). Našim odbojkašicama ovo je drugi trijumf na kvalifikacionom turniru pošto su juče savladale Estoniju, takođe sa 3:0. U poslednjem kolu, Srbija odlučujući meč za plasman na Svetsko prvenstvo igra protiv domaćina, odbojkašica Azerbejdžana.

14.23 - Norveški bijatlonac Emil Hegle Svendsen pobednik je potere koja je za Svetski kup održana u Oberhofu. Ovo je druga pobeda Svendsena u dva dana, posle jučerašnjeg trijumfa u sprintu. Svendsen je danas pobedio zahvaljujući greškama mnogo poznatijeg zemljaka Olea Ajnara Bjorndalena, koji je dva puta promašio u poslednjoj seriji. Svendsen je imao samo jedan promašaj i trku na 12,5 kilometara je završio u vremenu 34:46.7 minuta, za 35.6 sekundi pretekavši Bjorndalena.

14.11 - Lacio je otpustio trenera Vladimira Petkovića i na njegovo mesto postavio Eduarda Reju. Rimski klub je odluku obrazložio time da je Petković prihvatio da preuzme reprezentaciju Švajcarske, što su shvatili kao nedostatak poverenja. Lacio je na mesto trenera vratio Eduarda Reju, koji je taj tim vodio od 2010. do 2012. godine, od kada je bez angažmana. Reja je nekadašnji trener Verone, Bolonje, Breše, Napolija, Torina, Katanije, Đenove, Kaljarija i splitskog Hajduka.

14.03 - Lionel Mesi moraće još da sačeka do povratka na teren, posle pauze zbog povrede, pošto ga trener Herardo Martino nije uvrstio u tim za meč protiv Elčea u nedelju. Mesi se u četvrtak vratio iz Argentine, gde je proveo mesec dana na oporavku i treninzima. Martino je ocenio da je Mesi u dobroj formu, ali da još uvek nije potpuno spreman. "Po mom mišljenju, Mesi je pun želje za igrom i fizički je u dobroj formi sa izgledom pravog fudbalskog ubice, ali mu treba još treninga sa saigračima", rekao je Martino. Barselona se nada da će Mesi biti spreman za meč sa Atletiko Madridom u gostima sledećeg vikenda.

13.48 - Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini ocenio je da će fudbaleri uvek pokušavati da simuliraju, kao i da je predlog predsednika FIFA Sepa Blatera da se kažnjava takvo ponašanje unapred izgubljena bitka. "Fudbaleri će uvak pokušavati da varaju. Mislim da je veoma teško biti sudija. Fudbaleri igraju veoma brzo i uvek će pokušati da prevare, jer - i fudbal je prevara ", rekao je Pelegrini.

13.18 - Golman Reala Iker Kasiljas postao je danas otac, pošto mu je novinarka Sara Karbonero rodila dečaka. Par je sinu dao ime Martin Kasiljas Karbonero.

13.02 - Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković čestitala je koleginici Ani Ivanović osvajanje titule na turnire u Oklendu. "Bravo Ana za osvojenu titulu u Oklendu! Svaka čast!", napisala je Jankovićeva na svom tviter profilu.

12.37 - Janko Tipsarević odustao je zbog povrede pete sa prvog gren slem turnira sezone u Melburnu, koji počinje 13. januara. Organizatori Australijen opena objavili su na Tviter profilu da je Tipsarević razočaran zbog odluke o povlačenju sa turnira. Umesto Tipsarevića, u glavnom žrebu Australijen Opena biće Čeh Jan Hajek. Srpski teniser je prethodno odustao od ATP turnira u indijskom Čenaju, gde je trebalo da brani titulu.

12.14 - Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vlijams osvojila je WTA titulu u Brizbejnu, pošto je u finalu pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6:4, 7:5. Ovo je bila 22. uzastopna pobeda Vilijamsove. Turnir u Brizbejnu igrao se za nagradni fond od milion dolara, a Vilijamsovoj je pripao ček na 196.670 dolara i 470 WTA bodova.

12.02 - Vejn Runi neće igrati zbog povrede prepona u meču FA Kupa protiv Svonsija u nedelju, saopštio je menadžer Junajteda Dejvid Mojes. Dvadesetosmogodišnjeg fudbalera muči povreda već nekoliko nedelja i zbog nje je propustio meč sa Noričem 28. decembra, završen minimalnom pobedom njegovog tima od 1:0. Runi se vratio na teren u sredu u porazu od Totenhema od 2:1. Mojes je odlučio da ga odmori za predstojeći meč Liga kupa sledeće nedelje protiv Sanderlenda. "Runi ima povredu prepona i neće moći da igra u nedelju, dok je moguće da bude u timu za meč u utorak protiv Sanderlenda", rekao je Mojes.

11.07 - Evroliga poželela je treneru Partizana Dušku Vujoševiću brz oporavak i povratak na klupu beogradskog kluba. "Evroligaška porodica se nada da će se Duško brzo oporaviti i da ćemo ga uskoro ponovo videti na klupi", ističe se na Tviter profilu Evrolige. Poznati stručnjak je zbog problema sa bubrezima, što je posledica dugogodišnjeg dijabetesa, 25. decembra primljen na Institut za kardivaskularne bolesti, a kasnije je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Vujošević zbog bolesti nije vodio Partizan u utakmici sa Realom, a neće biti na klupi crno-belih ni u predstojećim mečevima - protiv Megavizure i Bajerna.

10.46 - Kineskinja Li Na osvojila je osmu titulu u karijeri pošto je, u finalu WTA turnira u Šenženu, savladala zemljakinju Peng Šuai sa 6-4, 7-5. Nagradni fond na turniru, na kojem je Li Na branila titulu, iznosio je 500.000 dolara od čega je 112.080 pripalo pobednici, kao i "bonus" od 260 WTA poena.

09.03 - Lejkersis su u Los Anđelesu savladali Jutu sa 110:99 i tako prekinuli niz od šest uzastopnih poraza. Najzaslužniji za pobedu "jezeraša" bio je španski internacionalac Pau Gasol sa 23 koša, 17 skokova i osam asistencija. Uz Gasola veoma dobru partiju pružio je bek Kendal Maršal sa 20 poena i 15 asistencija. U ostalim utakmica postignuti su  rezultati: Vašington - Toronto 88:101, Atlanta - Golden Stejt 100:101, Boston - Nju Orleans 92:95, Hjuston - Njujork 102:100, Dalas - L.A. Klipers 112:119 i Denver - Memfis 111:108.

07.55 - Ana Ivanović osvojila je WTA turnir u Oklendu (Novi Zeland) pošto je jutros u maratonskom meču savladala Amerikanku Venus Vilijams sa 6-2, 5-7, 6-4. Meč je trajao dva sata i 19 minuta, a po rečima same Ane Ivanović bio je veoma težak.

00.01 -  18.00 u hali Čair odbojkaška reprezentacija Srbije se sastaje sa Slovenijom u drugom kolu Grupe J treće runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. U 13.00 (po srednjeevropskom vremenu) u dvorani Baku ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igra sa selekcijom Izraela u Grupi J treće runde kvalifikacija za Svetsko prevenstvo.  U 14.00 počinje takmičenje u ski skokovima, u sklopu turneje Četiri novogodišnje skakaonice. Igraju se utakmice 15. kola košarkaške Jadranske lige: Krka - Cedevita, Crvena zvezda - Igokea, Cibona - Olimpija i Široki - Radnički.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ČELINDŽ: Buđenje srpskog ženskog tenisa

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Jan.2014, 15:42

Piše: Vojin Veličković. Jelena Janković je opet u prvih deset, Ana Ivanović je osvojila titulu posle dvogodišnje pauze. Možda je to i dalje malo u poređenju sa 2008, kada su obe Srpkinja bile prve na svetu, igrale najveća finala, a Ivanovićeva jedno i osvojila, ali je mnogo više nego što...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.