Kao nekad u Evroligi - Partizan silan u crno-beloj tvrđavi

Izvor: MozzartSport.com, 14.Dec.2016, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao nekad u Evroligi - Partizan silan u crno-beloj tvrđavi

U Pioniru pao jedan od najboljih timova Lige šampiona

Košarkaši Partizana ostvarili su večeras protiv Bešitakaša najveću pobedu u dosadašnjemu toku sezone. Beogradski crno-beli su savladali jednog od glavnih pretendenata na titulu u FIBA Ligi šampiona sa 86:71 i sada su ponovo na ozbiljnom kursu u borbi za drugo mesto. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Ovo je, bez dileme, bila najbolja i najzrelija partija izabranika Aleksnadra Džikića u sezoni. Došli su do petog trijumfa u devet utakmica, a Bešiktaš je doživeo tek drugi poraz u ovom takmičenju. Pored igrača, ogroman doprinos pobedi dali su navijači, kojih je večeras bilo između 4.500 i 5.000 i nosili su ekipu u svim kritičnim trenucima. Nije bilo ni zvižduka ni povika. Takođe, ovo deluje da može da bude jedna od onih pobeda koje presudno utiču na dalji tok sezone, a ako je tako, onda Partizan ima čemu da se nada.

Beogradski crno-beli su u poslednjih pet minuta slomili rivala. Najveći doprinos dao je kapiten Novica Veličković, a zatim i Vil Hečer. Oni su trojkama odveli Partizan na plus 12 na tri minuta pre kraja (78:66) i posle toga ništa što je Bešiktaš pokušao više nije moglo da zaustavi srpski klub.

Partizan je na ratnički način otvorio utakmicu, valjda nošen i nešto većom energijom sa tribina nego na nekim prethodnim utakmicama. Odbrana je u uvodnim trenucima uglavnom bila na nivou, a Uroš Luković bio je dominantna figura pod oba koša. Na drugoj strani, od početka se videlo da će Erl Klark, kao i u prvom meču u Istanbulu, napraviti mnogo problema beogradskim crno-belima.

U prvoj deonici najveća prednost Partizana iznosila je pet poena (11:6 i 15:9), ali su gosti iz Istanbula do kraja uspeli da se vrate. Drugi period doneo je i minutažu za, u dosadašnjem toku sezone, slabo korišćenog Stefana Pota. On je dobio šansu umesto rovitog Branislava Ratkovice. I odigrao je svojih šest i po minuta sasvim dobro u oba smera. Vodio je Partizan i u drugoj četvrtini, terao rivala da ga juri, a Novica Veličković još jednom je pokazao zašto je kapiten i doneo mir i sigurnost u igru svoje ekipe.

Ipak, kako je vreme odmicalo do kraja prvog poluvremena, tako su počeli da se razigravaju bekovi turske ekipe. Majkl Tompson i Di Žej Stroberi ostali su nekoliko puta sami, zatajila je odbrana Partizana i oni su to uspešno iskoristili. Nisu dozvolili da najtrofejnijem srpskom klubu da se odlepi.

Da ni poslednji napad u prvom poluvremenu ne protekne bez uzbuđenja potrudio se Frenk Robinson. Partizanov bek je u poslednjoj sekundi pogodio težak šut iz samog ugla preko ruke protivničkog igrača. Uz zvuk sirena, za veliku radost na tribinama.

Izgledalo je po igri prikazanoj u trećem periodu da nas čeka još jedna neizvesna utakmica, vrlo verovatno na jednu ili dve lopte. Bešiktaš je u više navrata u ovom periodu imao prednost, ali Veličković je uvek imao odgovor na pokušaje gostiju. I ovoga puta nije bilo ništa od drame. Partizan je bio silan u finišu. Kada je bilo najvažnije...

Posebno zanimljivi bili su duelim i to verbalnim kapitena Partizana i najboljeg igrača Bešiktaša, Klarka. Njih dvojica su u drugom poluvremenu non-stop komunicirali, bio je to pravi "treš-tok" u NBA stilu.

PARTIZAN - BEŠIKTAŠ 86:71

(18:16, 26:25, 20:23, 22:7)

Hala: Pionir.

Gledalaca: 4.500.

Sudije: Jasevičijus (Litvanija), Lusic (Letonija) i Lancarini (Italija).

PARTIZAN: Robinson 8, Ratkovica 3, Vrabac 2, Marinković 11, Veličković 20, Birčević 12, Koprovica, Andrić 7, Hečer 14, Pot 3, Karahodžić, Luković 6.

BEŠIKTAŠ: Guler, Klark 17, Edge, Vejseloglu 9, Štimac 15, Tompson 8, Rol 3, Sanli, Stroberi 10, Sipahi, Vims 9, Karaman.

(foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Štimac preuzeo krivicu za poraz i odgovorio ''Grobarima'' na uvrede!

Izvor: Sportske.net, 15.Dec.2016, 13:09

Centar Bešiktaša i reprezentativac naše zemlje Vladimir Štimac sinoć je bio na udaru brojnih uvreda navijača Partizana tokom utakmice devetog kola FIBA Lige šampiona...Košarkapi Partizana sinoć su ostvarili veliku pobedu u FIBA Ligi šampiona, uz najbolju igru od početka sezone u ovom takmičenju...Savladali...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.