Gudurić u Top 5, najbolji je Abrines!

Izvor: Sportske.net, 05.Maj.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudurić u Top 5, najbolji je Abrines!

Mladi košarkaš Crvene zvezde nije uspeo da se izbori za priznanje ''Zvezda u usponu'' Evrolige, ali se nalazi među pet najboljih.

Posle obavljenog glasanja od strane trenera učesnika Evrolige ove sezone, košarkaš Barselone Aleks Abrines izabran je za ovogodišnju ''Zvezdu u usponu'' elitnog evropskog takmičenja.

On je dobio najviše glasova trenera, ispred Darija Šarića i Čedija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Osmana iz Anadolu Efesa, Luke Dončića iz Real Madrida, Marka Gudurića iz Crvene zvezde i Janisa Papapetrua iz Olimpijakosa.

Dvadesetdvogodišnji Abrines je tako postao tek drugi košarkaš Barselone koji je dobio ovo priznanje. Pre njega to je uspelo Rikiju Rubiju 2010. godine.

Inače, Abrines je u februaru imao operaciju slepog creva, ali ni ta njegova pauza tokom Top 16 faze nije uticala na ishod glasanja.

Podsetimo, Evroliga je već dodelila nagrade za najboljeg strelca lige (Nando de Kolo) i za najboljeg defanzivca (Kajl Hajns), a najbolji igrač Evrolige u sezoni 2015-16 biće proglašen 12. maja, pred start fajnal-fora u Berlinu.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Abrinesu nagrada "Zvezda u usponu", Gudurić peti

Izvor: RTS, 05.Maj.2016

. Košarkaš Barselone Aleks Abrines dobio je nagradu "Zvezda u usponu" koja se dodeljuje najboljem mladom igraću Evrolige. Bek katalonskog tima pobedio je ispred tandema Efesa Dario Šarić - Čedi Osman, potom Luke Dončića iz Reala, dok je peto mesto zauzeo košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.