Evroliga zauzela najnoviji stav, šta ovo znači za Zvezdu i Partizan? (foto)

Izvor: Sportske.net, 25.Mar.2020, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga zauzela najnoviji stav, šta ovo znači za Zvezdu i Partizan? (foto)

Čitavog dana iščekivala se ova informacija iz Evrolige.

Evroliga je ovog popodneva na svom zvaničnom sajtu objavila zaključke i odluke donete na današnjoj video-konferenciji Izvršnog odbora EKA.

U najkraćem, ono što najviše zanima i ovdašnje ljubitelje košarke, pogotovo navijače >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Crvene zvezde i Partizana jeste stav Evrolige da se tekuća sezona 2019/20 odigra do kraja, bez obzira što će mnogi ranije planirani termini biti probijeni.

U nastavku, prenosimo sve zaključke sa današnjeg zasedanja Izvršnog odbora EKA.

''Da se takmičenja nastave onda kada situacija to dozvoli, odnosno da postoje optimalni zdravstveni i bezbednosni uslovi za sve učesnike, u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih i lokalnih vlasti.

- Da se prioritet daje završetku sezone 2019/20. Evrolige po postojećem formatu, što znači odigravanje preostalog ligaškog dela takmičenja, plej-ofa i fajnal-fora. Najverovatnije, to bi podrazumevalo probijanje prvobitno zakazanih majskih termina, dok bi raspored mečeva potencijalno bio gušći ukoliko to bude potrebno. Isti prioritet biće primnjen za sezonu 2019/20 Evrokupa.

- Da se nastavi sa analizom potencijalnih alternativnih sistema takmičenja koji bi mogli biti aktivirani samo ako situacijama bude nalagala.

- Da se predlože zajedničke politike i principi Udruženju igrača Evrolige i Odboru trenera Evrolige, koji između ostalog uključuju: potencijalni povratak igrača i trenera u njihove rodne gradove, obaveze igrača i trenera, uključujući prilagođene isplate zarada tokom suspenzije takmičenja

- Da se uvede veća fleksibilnost za Uredbe o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju 2019/20. sve dok ne bude postojala veća sigurnost o budućem razvoju finansijske situacije.


-









- Da je važno da svi akteri (lige, klubovi, igrači, treneri, sudije, ambasodori) budu svesni svoje odgovornosti kao izvori nadahnuća za mnoge, da koordinisano daju doprinos u borbi protiv COVID-19 na svaki mogući način.







To je moguće podizanjem svesti o tome kako svako može doprineti ublažavanju širenja virusa, ostajanjem što je bliže moguće zajednicama kojima je to potrebno, ili jednostavno pružanjem onima koji su morali da ostanu kod kuće zabavnog sadržaja i njihove najveće strasti, košarke'', navodi se u saopštenju.

-

The Euroleague Commercial Assets Shareholders Executive Board met remotely on Wednesday, March 25, to analyze the evolution of the COVID-19 global pandemic in its collective and individual businesses, including the competitions and communities

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 25, 2020
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Evroliga šokirala Barsinog asa, ne može da veruje! (foto)

Izvor: Sportske.net, 25.Mar.2020

Stižu prve reakcije, nisu baš povoljne za čelnike Evrolige...Jedan od prvih koji je reagovao na današnje odluke Izvršnog odbora EKA, a koje možete da vidite OVDE, jeste košarkaš Barselone Malkolm Dilejni...On se tokom večeri oglasio na Tviteru, ne krijući da je neprijatno iznenađen stavom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.