Izvor: HotSport.rs, 09.Dec.2016, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROLIGA: Efes bolji od Barse, PAO pregazio Galatasaraj (VIDEO)

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Barselonu nakon vođstva većim delom meča i neizvesne završnice, dok je Galatasaraj poražen u Atini na gostovanju Panatinaikosu 85:58.
Vodili su košarkaši Efesa tokom čitavog meča, u trećoj četvrtini je prednost porasla na čak 16 poena prednosti, ali ni 48:32 nije bilo dovoljno da domaći tim privede utakmicu mirno kraju.
Uhvatila je Barselona zalet, koš po koš topila prednost Efesa, da bi 46 sekundi pre kraja čak i povela preko >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << trojke Rajsa. Ipak, Danston je pogodio uz faul odmah potom, da bi Ante Tomić praktično presudio svom timu autokošem nakon promašenog dodatnog slobodnog bacanja Danstona.
Imao je Rajs priliku da se proslavi, ali je promašio šut za tri poena, nakon čega je Braun potvrdio pobedu sa linije za slobodna bacanja.
Grejndžer je bio najefikasniji sa 16 poena, dok je Ertel ubacio dva manje u dresu Efesa. Kod Barselone, Rajs je brojao do 22, i bio je jedini dvocifreni u timu iz Katalonije.
Efesu je ovo bila šesta pobeda u sezoni uz pet poraza, dok Barselona ima obrnuti skor – pet pobeda i šest poraza.
(Youtube/Euroleague Basketball)
U drugom meču večeri nije bilo neizvesnosti, pošto je Panatinaikos više nego lako savladao Galatasaraj. Imao je grčki tim prednost od sedam poena nakon prve četvrtine, osam na poluvremenu, ali je pitanje pobednika praktično bilo odlučeno već sredinom treće deonice, kada je Panatinaikos poveo sa 16 poena prednosti, da bi do kraja deonice vođstvo poraslo na 64:45.
Nisu se tu zaustavili “zeleni”, pa je tri minuta pre kraja rezultat, košem Burusisa, glasio 80:49. Do kraja su uspeli gosti da postignu još devet poena, dok su domaći tim “spustili” na samo pet, i poraz učinili svakako više podnošljivim od 31 poena razlike – 85:58.
Najefikasniji u Panatinaikosu bio je trio Kalates/Rivers/Gabrijel sa po 14 poena, a poen manje u ovoj sjajnoj timskoj predstavi imali su Džejms i Singlton.
Sa druge strane, u večeri koju će Galatasaraj sigurno želeti što pre da zaboravi, istakao se Šilb sa 15 poena.

Evroliga, 11. kolo
Sreda:
Makabi – Brose Baskets 70:85
Četvrtak:
Fenerbahče – Crvena zvezda 87:72
Olimpija Milano – CSKA Moskva 64:79
Real Madrid – Žalgiris 96:91
Petak:
Anadolu Efes – Barselona 72:68
Panatinaikos – Galatasaraj 85:58
20.45 Olimpijakos – Uniks
21.00 Baskonija – Darušafaka



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

The post EVROLIGA: Efes bolji od Barse, PAO pregazio Galatasaraj (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.