EVROLIGA: Drama u Pioniru, Zvezda srušila evropskog prvaka (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2020, 21:44

EVROLIGA: Drama u Pioniru, Zvezda srušila evropskog prvaka (VIDEO)

Crveno-beli ostvarili drugu pobedu u elitnom takmičenju.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' ekipu CSKA u petom kolu Evrolige u uzbudljivom meču posle produžetka sa 86:84 (18:20, 17:23, 11:8, 27:22, 13:11).

Crveno-beli su su dobro počeli meč u kojem se igralo od starta spuštenog garda. Obe ekipe su u prvoj četvrtini bile vrlo precizne, ali je CSKA uz nekoliko dobrih odbrana uspeo da stekne prednost na prvom malom odmoru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 20:18. Sličan je bio i početak druge četvrtine, ali je CSKA ipak uspeo da prvi stekne opipljiviju prednost posle nesportske greške Branka Lazića i trojke Klejburna (31:24) u 15. minutu. Armejci su to vođstvo uspeli da sačuvaju do poluvremena i sa zalihom odu na veliki odmor pošto se Zvezda prilično mučila u napadu, dok je najbolji bio Džordan Lojd.

.@TokoShengelia23 BRINGS THE FURY 🚀#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/aiI3oYzWuy

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 22, 2020

Uvodne minute treće četvrtine prošli su u promašajima oba tima, da bi Lojd faulirao Heketa pri šutu za tri poena, pa je Italijan sa linije za slobodna bacanja done ogostima prvu dvocifenu prednost 46:35 u 22. minutu. Zvezda se i dalje mučila u napadu, dok je na drugoj strani Šengelija pogodio trojku za maksimalnih 49:35 za CSKA. Čitava četiri minuta su crveno-beli bili bez poena u nastavku, da bi konačno Lojd pogodio za prekid posta. Armija je uspešno održavala dvocifrenu prednost u naredna dva minuta, da bi Volden svojom drugom trojkom smanjio na 51:42 u 26. minutu. Uspela je Zvezda da poveže još četiri poena preko Jagodića-Kuridže i Terija, dok je na drugoj strani CSKA počeo da promašuje pa je tim sa Malog Kalemegdana u 28. minutu prišao na 51:46. Ispostavilo se da se tim rezultatom ušlo i u poslednju četvrtinu jer su oba tima do kraja treće deonice imala reviju promašaja.

A classic Kurbanov shut out ❌#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/7pBFP5iO8V

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 22, 2020

Krenulo se u poslednjoj četvrtini igrom koš za koš, da bi Zvezda prva prekinula to i stigla do izjednačenja poenima Lazića i trojkom Rita (56:56) u 35. minutu. Međutim, odmah je uzvratio CSKA preko Heketa koji je sa pet vezanih poena vratio prednost gostima (61:56) samo minut kasnije. Uspeli su crveno-beli preko Jagodić-Kuridže i Voldena da dođu do poena iz slobodnih bacanja, da bi Heket pogodio svoju četvrtu trojku. Ipak, Volden i Jagodić-Kuridža nastavili su da pogađaju i Zvezda je uspela da smanji na 65:62 četiri minuta pre kraja. Usledila su dva promašaja Lojda u napadu posle kojeg je CSKA pogađao i poveo 70:64 na dva i po minuta do kraja. Činilo se da Moskovljani trasiraju polako put ka pobedi, ali je prvo Rit pogodio za dva, da bi Davidovac vezao pet poena i uz dobru odbranu crveno-beli su 63 sekunde pre kraja poveli 71:70. Usledio je tajm-aut Moskovljana posle kojeg je Heket pogodio svoju šestu trojku, a CSKA vodio 73:71 44 sekunde pre kraja. Lojd je poravnao sa linije za slobodna bacanja.

On your Debut 😱#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/yWDOexvuDd

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 22, 2020

CSKA je otvorio produžetak poenima Klejburna, ali je odmah na drugoj strani odgovorio Teri, da bi posle Vojtmanove izgubljene lopte Lojd pogodio trojku za vođstvo crveno-belih 80:75 tri i po minuta pre kraja produžetka. CSKA je u pogađao sa linije za slobodna bacanja preko Heketa i Džejmsa, dok se između toga ugurao Lojd sa poenima iz igre, a zatim i sa penala, pa je Zvezda održavala pet poena prednosti (84:79) dva i po minuta pre kraja. Crvena zvezda nije uspela da iskoristi dva bacanja, dok je i Majk Džejms promašio jedno, a CSKA smanjio na 84:82. Na liniji za bacanja se našao i Klejburn i doneo izjednačenje gostima, da bi Lojd ponovo doneo prednost domaćinu 86:84 54 sekunde pre kraja. Lojd je promašio i poslednji Zvezdin napad, ali je šut za pobedu Moskovljana promašio Džejms za veliki trijumf crveno-belih.

CRVENA ZVEZDA - CSKA 86:84 (18:20, 17:23, 11:8, 27:22, 13:11)

DVORANA: Aleksandar Nikolić.

SUDIJE: Lamonika, Garsija, Sukis

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 2, Hol 6, Volden 12, Lojd 31, Davidovac 5, Lazić 2, Ret 7, Dobrić, Simonović, Jagodić-Kuridža 11, Kuzmić, Teri 10. Trener: Saša Obradović.

CSKA: Homenko, Džons 9, Hilijard 2, Uhov 2, Heket 29, Antonov, Vojtman 9, Klajburn 18, Šengelija 8, Umrihin, Milutinov 2, Kurbanov 5. Trener: Dimitris Itudis.

EVROLIGA, 5. kolo

Četvrtak

Žalgiris - Valensija 82:94

Panatinaikos - Fenerbahče 82:68

Crvena zvezda - CSKA 86:84 (73:73)

Petak

Himki - Makabi Tel Avivi (19)

Bajern - Olimpijakos (20.30)

Barselona - Real Madrid (21)

Odloženo

Zenit - Armani

Alba - Baskonija

Efes - Asvel

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Julijana Trigubčak, poznata hokejaška navijačica.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zvezda razoružala "armejce", pobeda crveno-belih posle produžetka

Izvor: RTS, 22.Okt.2020

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su veliku pobedu u petom kolu Evrolige, pošto su posle produžetka savladali ekipu CSKA 86:84. Crveno-beli zabeležili drugi trijumf u takmičenju, "armejci" poraženi treći put. . Velika pobeda za Sašu Obradovića i crveno-bele košarkaše...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.