EVROLIGA: Crvena zvezda bleda protiv Baskonije, Larkin i Bobua vodili Špance do pobede

Izvor: HotSport.rs, 04.Nov.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROLIGA: Crvena zvezda bleda protiv Baskonije, Larkin i Bobua vodili Špance do pobede

Crvena zvezda je doživela drugi vezani poraz u Evroligi, ovoga puta je slavila Baskonija u Kombank areni 70:63 (22:15, 15:13, 22:20, 11:15).

Posle četiri pobede Crvene zvezde nad klubom iz Baskije, Baskonija je zabeležila prvu pobedu i to u Beogradu 70:63. Vodio je tim iz Vitorije od prvog do poslednjeg minuta, a srpski šampion nije imao igrača koji je mogao da isprati raspoložene Larkina i Bobu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << su zajedno ubacili po 32 poena.
Crvena zvezda nije dobro otvorila meč, jer je protivnik preko Larkina i Bobue brzo stigao do prednosti ‘plus šest’ – 10:4. Uspela je Zvezda trojkom Jovića da se vrati na ‘minus tri’, ali su gosti pred kraj prve četvrtine napravili seriju 5:0 i na prvi odmor otišli sa vođstvom 22:15. Druga četvrtina nije bila takođe slaba za crveno-bele. Baskonija je brzo povela ponovo pogocima Larkina i Bobue sa ‘plus deset’ 29:19. To nije bila najteža situacija za četu Dejana Radonjića koja je gubila i sa ‘minus 13’ – 37:24. Do kraja prvog poluvremena srpski šampion je poenima pre svega Dangubića, ali i Kuzmića spustio na podnošljivih posle 20 minuta igre ‘minus devet’ 37:28.
Baskonija je neumoljiva bila i u trećoj četvrtini. Ruku na srce Crvena zvezda je trojkama Simonovića i Dženkinsa u jednom momentu spustila na ‘minus pet’ 53:48, ali je Baskonija preko Larkina, Diopa i Šengelija napravila seriju 6:0 i u poslednjih deset minuta ušla sa ‘plus 11’ – 59:48. Čekala se ‘eksplozija’ čete Dejana Radonjića u poslednjih deset minuta…
Ali, do nje nije došlo. Jeste u jednom kratkom periodu kada se Crvena zvezda poenima Gudurića i Simonovića ponovo vratila na ‘minus pet’ 66:61, imala napad i za manju razliku, ali bez završnice. Raspoloženi Španci su to iskoristili i na kraju zasluženo slavili 70:63.
Kod crveno-belih najefikasniji je bio Gudurić sa 12 poena, dok je Simonović ubacio 11. Sa druge strane po 16 koševa su ubacili Larkin i Bobua, a dvocifren je bio i Vojtman sa 11 poena.

CRVENA ZVEZDA – BASKONIJA 63:70 (28:37)
CRVENA ZVEZDA: Volters, Dangubić 7, Mitrović 4, Lazić 3, Simanić, Dobrić, Simonović 11, Dženkins 9, Gudurić 12, Jović 7, Kuzmić 3, Bjelica 7.
BASKONIJA: Larkin 16, Akojon, Vojtman 11, Hanga, Sederskis, Bobua 16, Blažič 7, Diop 4, Tili 3, Šengelija 6, Badlinger 7, Luiz.


The post EVROLIGA: Crvena zvezda bleda protiv Baskonije, Larkin i Bobua vodili Špance do pobede appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Baskonija slavi, neenergična Zvezda pobedila samu sebe!

Izvor: Sportske.net, 04.Nov.2016

Loša igra u napadu danas je koštala Crvenu zvezdu pobede u duelu petog kola Evrolige protiv Baskonije...Pred 16578 navijača u Kombank areni ekipa Crvene zvezde nije uspela da dođe do treće pobede u ovosezonskom izdanju Evrolige pošto je poražena od Baskonije rezultatom 63:70 (15:22, 13:15, 20:22...

Nastavak na Sportske.net...

Bjelica: Spustili smo Baskoniju na 70 poena, jer obično daje po 90! Ali, bili smo brzopleti...

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2016

"Baskonija je zaslužila pobedu. Napravili smo preveliki broj grešaka, imali smo nekoliko šansi kada smo se spustili na pet-šest poena razlike. Međutim, brzopletim napadima nismo iskoristili momente kada smo imali šansu da se vratimo skroz u meč"..Nije uspela Crvena zvezda da nastavi pobedničku...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.