Baskonija pokorila kamernu Arenu

Izvor: MVP.rs, 04.Nov.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baskonija pokorila kamernu Arenu

Košarkaši Crvene zvezde mts doživeli su treći poraz u Evroligi.

U okviru petog kola najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, košarkaši Baskonije slavili su u beogradskoj "Kombank Areni". Crvena zvezda je od starta susreta zaostajala za agresivnijim i motivisanijim rivalom, a na kraju doživela i treći poraz, ovoga puta rezultatom 70:63. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs <<

Pre svega, treblo bi čestitati Situ Alonsu, treneru baskijske ekipe, na odlično odrađenom poslu. Malo je reći da je priprema meča španske ekipe bila fantastična. U prvom poluvremenu delovali su mnogo spremnije za utakmicu od Crvene zvezde. Igrali su agresivno, koristili svaku priliku za kontre, koje su im najjače oružje, a u odbrani su tačno znali šta rade. Uspeli su da potpuno osujete napad crveno-belih. Za 20 minuta susreta lopta je tek dva puta spuštena na Ognjena Kuzmića, a najbolji šuteri domaćih, Marko Gudurić i Marko Simonović, ukupno su jednom šutnuli ka košu rivala. Šejn Larkin, organizator igre gostujuće ekipe, u potpunosti je nadigrao umornog Stefana Jovića i to na obe strane terena.

Drugi deo igre doneo je određeni boljitak u igri srpskog šampiona. Ali, uvek su stajali na korak od preokreta. Falilo je energije, što se vidi i iz izuzetno lošeg procenta šuta, nekoliko početničkih grešaka, puno izgubljenih lopti, promašenih zicera... Falilo je i energije sa tribina, da nadomesti manjak na terenu. Često hvalimo publiku u "Kombank Areni". Međutim, njih 16.578, koliko se večeras skupilo, nije uspevalo da isprati tok događaja na parketu. Tek u pojedinim momentima bi podsetili na onu pravu, a tada je i Zvezda zaigrala. Ne bi trebalo smetnuti sa uma i odličnu reakciju ekipe Baskonije posle svakog tajmauta koji je pozvao Sito Alonso. Po pravilu bi uspevali da se odlepe na dvocifreni kapital. Kada sve to uzmemo u obzir i ne bi trebalo da iznenadi konačnih 70:63 u korist gostujuće ekipe, koja je tako stigla do treće pobede u pet odigranih kola. Nasuprot njima, dvostruki uzastopni srpski šampion odoživeo je treći poraz.

Najbolji pojedinac pobedničkog tima bio je Larkin, koji je ubacio 16 poena, uz šest asistencija i po četiri skoka i ukradene lopte. Isti broj pogodaka ubacio je i Rodrig Buboa, a Johanes Vojtman se zaustavio na 11, uz osam uhvaćenih lopti. U domaćem sastavu Marko Gudurić i Marko Simonović su ubacili 12, ondosno 11 poena. Naredno kolo Zvezdi donosi gostovanje u Rusiji, gde će se sastati sa UNIKS-om, dok će ekipa Baskonije, posle prve pobede nad Zvezdom u pet odigranih utakmica, priliku da popravi skor imati u susretu sa ekipom Fenerbahčea.

Crvena zvezda mts - Baskonija 63:70 (15:22, 13:15, 20:22, 15:11)

Dvorana: "Kombank Arena"; Gledalaca: 16.578; Sudije: Zamojski, Papapetru, Balak

Crvena zvezda mts: Volters, Dangubić 7, Mitrović 4, Lazić 3, Simanić, Dobrić, Simonović 11, Dženkins 9 (8sk), Gudurić 12 (6sk, 4as), Jović 7, Kuzmić 3 (6sk), Bjelica 7 (5sk). Trener: Dejan Radonjić

Baskonija: Larkin 16 (6as, 4sk, 4ul), Akojon, Vojtman 11 (8sk), Hanga (6sk), Sedekerskis, Buboa 16, Blažič 7, Diop 4, Tili 3, Šengelia 6 (5sk), Badinger 7, Lus. Trener: Sito Alonso

 

TOK MEČA

I četvtina

Nakon startnog vođstva od 1:0, Zvezda je konstantno bila u zaostatku. Očigledna je bila odlična priprema susreta gostujućeg tima, koji je skupljao sa Jovića i Nemanje Dangubića. Dangubić je u tim trenucima rešavao većinu napada, koji su se uglavnom završavali faulovima. Sa druge strane, Jović je, što je netipično za njega, tri puta šutirao za tri poena. U potpunosti je bio osujećen pik njega i Kuzmića. Visok ritam meča Sito Alonso je držao čestim izmenama, pa je do osmog minuta već izrotirao 10 igrača, među kojima i Čejsa Badingera, poslednje pojačanje iz NBA lige. Sa pet vezanih poena u finišu prvog perioda bivši košarkaš crveno-belih, Jaka Blažič, koji je pre susreta dobio poklon od čelnika Zvezde, postavio je konačnih 15:22.



II četvrtina


Totalna bezidejnost u napadu prenela se i na drugu deonicu. Puno izgubljenih lopti i šutevi iz teških i neizgrađenih pozicija nisu bili način da se ugrozi prednost Baskonije. Istini za volju, u tim trenucima bili smo svedoci, blago rečeno, čudnog sudijskog kriterijuma. Johanes Vojtman je sa obe noge gazio liniju, na svega 30 centimetara od sudije, koji je priznao trojku. Pre toga su se gledaoci u "Areni" čudili faulu Milka Bjelice, a kulminiralo je sa nesportskom ličnom Branka Lazića. Dovoljno za prvu dvocifrenu prednost gostiju - 29:19. Izgledalo je da je ta nesportska probudila inat kod domaćih. Brza serija od pet poena je ukazivalo na to. A, kada je trebalo dostići i prestići rivala Bjelica je promašio zicer, a odgovor je stigao u vidu serije od 8:0 u korist Baskonije. Do poluvremena Zvezda je smanjila na 28:37.



III četvrtina


Većim delom trećeg perioda Baskonija je držala konce igre u svojim rukama. Zvezda je imala dva napada, pri rezultatu 40:33 u korist gostiju, da dodatno umanji prednost, ali su gosti i odbili taj nalet. Ponovo su stekli dvocifreni kapital i održavali ga u intervalu od osam do 14 poena. Tračak nade pojavio se posle trojki Simonovića i Čarlsa Dženkinsa, kada je Zvezda prišla na svega pet poena zaostatka. Ali, odmah posle minuta odmora gosti su napravili 6:0 i u poslednji period ušli sa vođstvom od 11 poena - 48:59.



IV četvrtina


Kreaciju igre domaće ekipe u ruke je preuzeo Marko Gudurić. Njegovim izolacijama i poenima Zvezda je držala korak. Kada se pridružio i Marko Simonović publika je konačno pomislila da se možda može i do preokreta. Prišla je Zvezda na pet poena zaostatka - 61:66. Po pravilu, usledio je tajmaut Alonsa i odlična reakcija njegovih izabranika. Ovoga puta je Buboa poentirao iz dva napada. Imala je Zvezda i posle toga nekoliko prilika da susret učini neizvesnijim, možda i preokrene, ali je umor i nedostatak energije prouzrokovao dosta grešaka i promašenih lakih šuteva. Na kraju, potpuno zaslužen trijumf gostiju - 63:70.

(foto: MVP / Dragana Stjepanović)
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Arena pala prvi put - Zvezda bez odgovora na arsenal Baskonije

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2016

Crveno-beli u nekoliko navrata spuštali razliku protivnika na pet poena, ali nisu imali snage za preokret..Crvena zvezda je doživela treći poraz u ovoj sezoni Evrolige, drugi na svom terenu, a prvi u Beogradskoj areni. Srpski šampion nije uspeo da primeni recept iz utakmice sa Barselonom na ovom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Kratka klupa, loša odbrana, sudije... Šta je uzrok poraza? (TVITOVI)

Izvor: Sportske.net, 04.Nov.2016

Evo vašeg mišljenja kada se radi o današnjoj utakmici, neki su bili previše kritični, drugi realni...Crvena zvezda je večeras poražena na svom parketu od Baskonije rezultatom 63:70, a navijači su rekli svoje mišljenje nakon ove utakmice...Nije išlo igrače Crvene zvezde, imali su dosta prilika...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.