CRNI PETAK BAKSUZAN ZA VEČITE: Posle Partizana, izgubila i Zvezda! Šilds i Lo presudili crveno-belima

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2023, 20:36

"CRNI PETAK" BAKSUZAN ZA VEČITE: Posle Partizana, izgubila i Zvezda! Šilds i Lo presudili crveno-belima

Ekipa Janisa Sferopulosa zabeležila sedmi neuspeh.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpije iz Milana 71:93 (19:20, 20:18, 17:25, 15:30) u desetom kolu Evrolige.

Loš je bio "crni petak" (dan se prigodno obeležava ogromnim popustima, što privlači veliki broj ljudi) za večite rivale i posle poraza Partizana u Istanbulu od Efesa i Zvezda je pala u Štark areni.

Utakmicu pred punim tribinama odlično je otvorio Dejan Davidovac. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Krilni centar je postigao prvih sedam poena za svoju ekipu. Ipak, Zvezda nije uspela da iskoristi tu dobru igru srpskog reprezenativca sa starta meča, pa nijedna ekipa nije imala prednost veću od tri poena u prvom kvartalu.

U drugoj deonici priliku je dobio i Šabaz Nejpir. Plejmejker Zvezde koji je bio u žiži interesovanja zbog nedavne javne rasprave sa Etoreom Mesinom. Amerikanac je duel igrao sa maskom, zbog povrede nosa protiv Fenerbahčea, ali je odigrao svega nekoliko minuta. Očito da mu povreda još uvek smeta.

Kontrolisala je utakmicu ekipa iz Milana u prvom poluvremenu. Kao i često protiv Crvene zvezde, raspoložen je bio Maodo Lo, a uključio se i Bortolani, pa su gosti sredinom deonice imali i plus osam.

Ipak, usledio je odgovor domaćih i to povratkom Davidovca na parket. Ponovo je ofanzivno doprineo bivši igrač CSKA Moskve i najviše zahvaljujući njemu Zvezda je spreči protivnika da ode na osetniju prednost. Čak je i trojkom Teodosića u poslednjim sekundama druge deonice, tim Janisa Sferopulosa vodio sa jednim poenom razlike.

EVROLIGA, DESETO KOLO

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJA MILANO 71:93 (19:20, 20:18, 17:25, 15:30)

Dvorana: Štark arena

Sudije: Mogulkoč, Fufis, Racis

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 8, Davidovac 18, Mitrović 11, Simonović 2, Nejpir, Tobi, Bolomboj 4, Nedović 16, Giedraitis 7, Mateus 5

Olimpija Milano: Lo 32, Pojtres 7, Bortolani 8, Tonut 6, Meli 11, Kamagate, Riči, Hol, Šilds 19, Mirotić 8, Hajns, Vojtman 2

Zvezda je odlično počela drugi deo utakmice, Davidovac je nastavio sa sjajnom igrom, domaći su poveli šest poena razlike i naterali Mesinu na tajmaut posle svega dva minuta igre u nastavku. Tih minut odmora gosti su iskoristili fenomenalno. Serija 12:0 koju su predvodili Lo i probuđeni Mirotić totalno je „sasekla noge“ Zvezdi u ovom kvartalu. Domaći su uspeli krajem deonice da se malo saberu, ali su sa zaostatkom od sedam poena ušli u poslednjih deset minuta.

Još jednom je domaći tim dobro počeo deonicu. Posle poena Nedovića, prišli su domaći na minus četiri, publika se probudila, izgledalo je da beogradski crveno-beli mogu do priključka, ali Šejvon Šilds nije mislio tako… Dve trojke sjajnog beka kojima vraća dvocifrenu razliku za svoj tim. Potom i još poena iz neverovatnih situacija Maodo Loa i gosti su na tri minuta do kraja uspeli da prelome meč i dođu do četvrte pobede u Evroligi. Zvezda je na skoru 3:7.

Najbolji kod Zvezde je bio Davidovac sa 18 poena, Nedović dva manje, dok je Mitrović imao 11 uz pet skokova. U timu Olimpije, meč sezone odigrao je Maodo Lo. Nemac je imao 32 poena uz šut iz igre 10/14 i bez promašaja sa linije slobodnih bacanja (6/6). "Pomogao" mu je Šilds sa 19 poena.

EVROLIGA, DESETO KOLO

Četvrtak

Asvel - Bajern 100:101

Makabi - Barselona 90:92

Panatinaikos - Valensija 90:73

Virtus - Fenerbahče 87:79

Real - Alba 99:75

Petak

Efes - Partizan 98:92

Olimpijakos - Žalgiris 89:72

Baskonija - Monako

Crvena zvezda - Olimpija Milano 71:93

Čitav tok meča mogli ste pratiti na portalu SrbijaDanas.

Enjoy the flight mfs 👋👋 #ккцз pic.twitter.com/fa3raCA3eF

— ВЛАДЕ 🏀 (@vladegoat) November 24, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.