EVROLIGA: Aleksej Šved najbolji strelac i dobitnik nagrade Alfonso Ford

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 22:28

EVROLIGA: Aleksej Šved najbolji strelac i dobitnik nagrade "Alfonso Ford"

Rus prosečno beležio 19,8 poena po meču.

Košarkaš moskovskog Himkija Aleksej Šved dobitnik je priznanja "Alfonso Ford" za najboljeg strelca Evrolige, saopšteno je na sajtu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja Evrope.

Šved je ove sezone na 23 odigrane utakmice prosečno beležio 19,8 poena, odnosno 0,5 poena u proseku više od najbližeg pratioca Majka Džejmsa iz CSKA.

Ruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << košarkašu ovo je drugo po redu priznanje "Alfonso Ford" u karijeri, pošto je za najboljeg strelca Evrolige bio proglašen u sezoni 2017/2018.

Zanimljivo je da je Igor Rakočević jedini košarkaš koji je tri puta osvajao ovu nagradu, a osim Šveda, dva puta je za najboljeg strelca Evrolige proglašavan još samo Kit Lengford.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.