EL: Himki rutinski sa Strazburom

Izvor: B92, 05.Nov.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Himki rutinski sa Strazburom

Košarkaši Himkija ostvarili su treću pobedu u Evroligi ove sezone, pošto su u četvrtom kolu grupe A bez problema savladali Strazbur sa 88:62.

Moskovljani su već u prvoj četvtini preuzeo kontrolu nad utakmicom, u drugom periodu je otišao na dvocifrenu prednost, a u nastavku je imao i šansu da još ubedljivije slavi, ali je praktično ‘zakočio’ u finišu utakmice.

Strazbur je najbolje odigrao u poslednjoj četvrtini, koju je Himki dobio sa 24:22, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tada pitanje pobednika već bilo rešeno.

Tajriz Rajs i Aleksej Šved su predvodili Himki sa po 16 poena. Rajs je dodao i šest asistencija, a odličan je bio i Zoran Dragić, koji je upisao 15 poena. Dvocifreni učinak imao je još Pol Dejvis, koji je utakmicu završio sa 11 poena i pet skokova.

U redovima Strazbura, koji je u prestonicu Rusije došao sa samo desetoricom igrača, Mardi Kolins je imao 14 poena i pet skokova, dok je Bangali Fofana dodao 12 poena. Crnogorski košarkaš Vladimir Golubović upisao je 12 poena.

Himki sada drži čelo grupe A sa tri pobede i jednim porazom, dok je Strazbur na začelju sa obrnutim skorom.

U okviru drugog kola u istoj grupi, kasnije tokom večeri se sastaju Real i Bajern, dok u petak od 20 časova Crvena zvezda dočekuje Fenerbahče.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.