Džinovski korak Atinjana ka četvrtfinalu: Gist i „Zeleni dijamant“ bacili senku na simultanke Micova i Ercega! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 27.Mar.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džinovski korak Atinjana ka četvrtfinalu: Gist i „Zeleni dijamant“ bacili senku na simultanke Micova i Ercega! (VIDEO)

Krilni centar Galatasaraja ubacio je 19 poena u porazu svog tima, dok je njegov sunarodnik i saigrač postigao dva manje, ali sve je bilo uzalud – 86:84

Zeleni su našli put iz Ibdi Ipekčija i stazu koja vodi među najboljih osam! Panatinaikos je tek u finišu uspeo da slomi otpor desetkovanog Galatasaraja u 12. kolu Top 16 faze Evrolige i na kraju slavi pobedu u Istanbulu – 86:84, pobedu koja bi mogla da odluči >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << putnika u četvrtfinale. Vladimir Micov i Zoran Erceg uspeli su da nadoknade dvocifreni minus svog tima u samom finišu meča, ali su legendarni Dimitris Dijamantidis i nekadašnji igrač Partizana Džejms Gist pokvarili slavlje na Bosforu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Esteban Batista i pomenuti Gist sa po 14 pogodaka, Vladimir Janković ubacio je jedan manje, dok je sjajni Dijamantidis postigao 11 poena i podelio devet asistencija. S druge strane, Patrik Jang odigrao je najbolju partiju od dolaska u Evropu pošto je sa 24 poena i devet skokova uz neke nesvakidašnje poteze u NBA stilu, te je bio najbolji pojedinac utakmice. No, to nije mnogo pomoglo domaćinu, kao ni 19 pogodaka i šest skokova fenomenalnog Zorana Ercega, ali ni dva koša manje i sedam dodavanja odličnog Vladimira Micova.

Iako su bili u konstantnom zaostatku još od sredine prve deonice, desetkovani Turci su se zaista sjajno borili protiv čete Duška Ivanovića. Uspeo je domaćin da sustigne razliku i uvede meč u egal preko Ercega, Micova i neverovatnog Patrika Janga koji je dominirao kako u poenterskom delu, tako i u skakačkom. Neumorna „zver“ iz Amerike radila je sve što je bilo potrebno na parketu, kao uostalom i srpski duo Micov Erceg, te je Galata u poslednji kvartal ušla sa minimalnom prednošću što je zaista podvig s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.