Izvor: HotSport.rs, 27.Mar.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Duda pao protiv svog Olimpijakosa, sjajni Bjelica i Bogdanović u pobedi Fenera

U derbiju 12. kola Top 16 faze Evrolige Olimpijakos je na svom terenu savladao Efes 86:75, dok je Fenerbahče u Istanbulu bio bolji od Unikahe 78:63.

Srpski trener Dušan Ivković vratio se u grad u kome je postao šampion Evrope. Navijači Olimpijakosa su ga dočekali ovacijama, a pojedini košarkaši iz te generacije su ga iz dvorane ispratili pobedom. Crveno-beli su slavili zahvaljujući sjajnoj igri u poslednjoj četvrtini. Naime, Efes je vodio većim delom meča, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << ali je u poslednjih deset minuta igre bilo 33:18 za tim iz Pireja.
Bivši plej Partizana, Lafajet vodio je Olimpijakos do pobede sa 17 poena, dok je 15 ubacio Printezis, a 12 Papapetru. Sa druge strane Perperoglu je ubacio 23 koša, ali je pratioca imao samo u Krstiću sa 12 poena.
Fenerbahče je protiv Unikahe demonstrirao silu 78:63. Pre svih Gaudlok sa 22 poena, sjajni su bili Bjelica sa 15 i Bogdanović sa 11 koševa (dao trojku sa celog terena). Kod Španaca Tulson je postigao 14 poena, a naš reprezentativac Marković deset poena.
U Milanu Armani je sa 99:85 savladao Laboral Kuću, a meč u Italiji je obeležila teška povreda Davisa Bertansa.
Rezultati 12. kola:
E grupa:
Žalgiris – Barselona 72:83
Alba – Crvena zvezda 73:68
Petak:
Galatasaraj – Panatinaikos
Real Madrid – Makabi TA
F grupa:
Fenerbahče – Unikaha 78:63
Olimpijakos – Efes 86:75
Armani – Laboral Kuća 99:85
Petak:
Nižnji – CSKA Moskva
hotsport.rs      
 
The post EL: Duda pao protiv svog Olimpijakosa, sjajni Bjelica i Bogdanović u pobedi Fenera appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Partizan

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Armejci" marširali u ruskom derbiju: CSKA uz sjajnog Tea savladao Nižnji

Izvor: Blic, 27.Mar.2015

Košarkaši CSKA došli su do nove pobede u Top 16 fazi Evrolige pošto su u ruskom derbiju bili bolji od Nižnjeg Novgoroda u grupi F sa 86:82 (26:26, 16:29, 25:7, 19:20)...Moskovljani su držali dobar ritam u prvih deset minuta, a onda je domaća ekipa dodala gas i totalno zbunila protivnika koji nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.