Dejvid Blat najbolji trener Evrolige za prošlu sezonu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvid Blat najbolji trener Evrolige za prošlu sezonu

Bivši trener košarkaša Makabija iz Tel Aviva Dejvid Blat dobitnik je trofeja "Aleksandar Gomeljski" koji se svake godine dodeljuje najboljem treneru Evrolige, saopšteno je danas.

 Dejvd Blat

 

Kako se navodi na sajtu takmičenja, treneri evroligaških klubova proglasili su Plata za najboljeg pošto je u sezoni 2013/2014 osvojio Evroligu sa Makabijem, prvi put posle osam godina. On je na kraju sezone napustio Makabi i preuzeo NBA ligaša Klivlend >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kavalirse.

 

Glasovima trenera drugo mesto je zauzeo Luka Bjanki iz Armanija, a treće trener Real Madrida Pablo Laso.

 

Nagrada "Aleksandar Gomeljski" dodeljuje se u čast legendarnog ruskog trenera koji je sa Rigom osvojio prve tri titule u Evroligi, od 1958. do 1960. godine. Gomeljski, koga zovu "ocem košarke" u ŠSR i Rusiji, osvojio je Evroligu i sa ekipom CSKA iz Moskve 1971. godine. Umro je 2005. godine u 77. godini i od tada je ustanovljena nagrada za najboljeg trenera Evrolige-

 

Prvi osvajač je bio Pini Geršon iz Makabija, 2006. i 2008. godine nagrađen je Etore Mesina iz CSKA, a dva puta trofej je osvojio i Željko Obradović iz Panatinaikosa, 2007. i 2011. godine. Trener Partizana Duško Vujošević za najboljeg trenera Evrolige proglašen je 2009. godine, godinu dana kasnije trofej je dodeljen Ćaviju Paskvalu iz Barselone, zatim treneru Olimpijakosa Dušanu Ivkoviću, dok je prošle godine za najboljeg proglašen Jorgos Barcokas iz Olimpijakosa.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.