DOBRO ŠUTERSKO VEČE ZA SRBE: Nedović 21, Jović 9+8 - Real ponovo pao!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 23:58

DOBRO ŠUTERSKO VEČE ZA SRBE: Nedović 21, Jović 9+8 - Real ponovo pao!

Uzbudljivo veče u Evroligi.

Košarkaši Panatinaikosa, na debiju novog trenera Odeda Kataša, u Atini su lako izašli na kraj sa Himkijem, najlošijim timom takmičenje, i u 21. kolu Evrolige upisali sedmu pobedu rezultatom 94:78.

PAO je sa učinkom 7-13 na deobi 14. mesta sa Crvenom zvezdom, dok je oslabljena ekipa iz predgrađa Moskve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostala na samo dve pobede.

Himki je poslednji trijumf ostvario 17. novembra prošle godine protiv Zenita u Sankt Peterburgu 88:83 i od tada je zabeležio 13 uzastopnih neuspeha u elitnom takmičenju.

SWATTED by Georgios Kalaitzakis ❌#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/lzs21WwBCw

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 21, 2021

Domaći su u finišu provg poluvremena obezbedili dvocifrenu prednost (46:33) i više je nisu ispuštali. Zeleni su imali maksimalnih plus 21.

Konstantinos Mitoglu je sa 29 poena i 12 skokova (indeks korisnosti 42) odigrao najbolji meč u karijeri u Evroligi, a Nemanja Nedović je upisao 21 (4/6 za dva, 3/10 za tri, 4/5 slobodna bacanja), uz 2 skoka i 5 asistencija za 27 minuta.

U poraženom timu Džordan Miki je prednjačio sa 25 poena i 7 skokova, Erik Mekolum je imao 17, a Stefan Jović 9 (2/4 za dva, 1/1 za tri), skok i 8 asistencija za 21 minut.

Grci u sledećem kolu igraju sa Realom u Madridu, a Himki dočekuje Bajern.

Makabi je u odličnoj utakmici u Tel Avivu savladao madirdski Real 86:84. ‘Ponos Izraela’ je u penal završnici promašio tri slobodna bacanja, ali gosti iz Španije nisu uspeli da iskoriste poklon i izbegnu drugi uzastopni poraz. U ponedeljak su, podsetimo, u Madridu izgubili od Crvene zvezde.

Stepping up BIG tonight for a career-high in points! pic.twitter.com/H83KXA3wKr

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 21, 2021

Kraljevski klub je u finišu prve četvrtine imao 12 poena prednosti (31:19), ali je Makabi uspeo da se vrati i do kraja je viđena izjednačena borba u dvorani u Tel Avivu.

Domaći tim je prekinuo niz od šest poraza od Reala najviše zahvaljujući odličnom izdanju Tajlera Dorsija koji je upisao 30 poena (7/9 za dva, 4/5 za tri), a dvocifren je bio i Otelo Hanter sa 11 poena.

U timu iz prestonice Španije Trej Tompkins je zabeležio 20 poena, Valter Tavares 15, a Alberto Abalde 13.

Makabi je 12. sa učinkom 9-11, a Madriđani četvrti sa 13 pobeda i sedam poraza.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Hiba Abuk, devojka Ašrafa Hakimija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.