Brejk Makabija protiv Panatinaikosa u Atini, Real ubedljiv protiv Baskonije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2024, 22:22

Brejk Makabija protiv Panatinaikosa u Atini, Real ubedljiv protiv Baskonije

Košarkaši Makabija napravili su veliki korak ka plasmanu na završni turnir Evrolige, pošto su večeras u Atini u prvoj utakmici četvrtfinala plej ofa pobedili Panatinaikos sa 91:87 (26:25, 16:25, 21:20, 28:17).

Kao drugoplasirani tim posle ligaškog dela takmičenja Panatinaikos je u četvrtfinalnu seriju ušao kao favorit i dugo se činilo da će to opravdati, ali je poslednje minute odigrao veoma loše i omogućio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Makabiju da napravi brejk.

Grčki tim je u mnogim segmentima bio inferioran sve vreme, jer je Makabi imao 15 skokova u napadu, devet više od domaćina, koji su izgubili 12 lopti, dvostruko više od "ponosa Izraela".

Takva statistika omogućila je Makabiju da ima čak 14 napada više, ali je uprkos tome Panatinaikos 35 minuta vodio zahvaljujući dobroj odbrani, kojom je sveo protivnika na samo 44 odsto šuta iz igre.

Makabi je 47 puta šutirao za dva poena i 23 puta je bio uspešan, dok je Panatinaikos iz 30 pokušaja pogodio 22 dvojke i to mu je, uz bolji učinak sa linije penala, omogućilo da održava prednost.

U neizvesnoj završnici rezultat je 52 sekunde pre kraja bio 87:87, da bi Lorenco Braun posle tajm auta doveo Makabi u vođstvo od 89:87, a poslednji napad Panatinaikosa upropastio je Kostas Slukas izgubljenom loptom.

Najefikasniji u ekipi Makabija bio je Bonzi Kolson sa 18 poena, a pratili su ga Braun sa 16, Vejd Boldvin sa 15 i Džoš Nibo sa 12 poena.

Kod Panatinaikosa se istakao Matijas Lesor sa 22, dabl-dabl je ostvario Slukas sa 12 poena i 13 asistencija, a dvocifreni su bili još i Džerijan Grant i Marius Grigonis sa po 11 poena.

Košarkaši Reala ubedljivi protiv Baskonije

Košarkaši Reala večeras su u Madridu, u prvoj utakmici četvrtfinala plej ofa Evrolige, pobedili Baskoniju sa 90:74 (26:17, 22:20, 22:16, 20:21) i u seriji koja se igra na tri pobede poveli sa 1:0.

Branilac titule rutinski je zabeležio prvu pobedu u plej ofu, čime su potvrđena predviđanja da će to verovatno biti najmanje neizvesna četvrtfinalna serija.

Real je od početka do kraja bez većeg napora kontrolisao rezultat i Baskonija je posle prve četvrtine samo dva puta uspela da smanji zaostatak na manje od deset poena, ali bi odmah potom usledila serija domaćeg tima i vraćanje na dvocifreno vođstvo.

Pošto je bila inferiorna u reketu, Baskonija je igru zasnivala na šutu za tri poena, što nije moglo da joj donese rezultat. Izabranici Duška Ivanovića su iz 41 pokušaja ubacili 12 trojki, a za dva poena su šutnuli samo 26 puta.

Zanimljivo je da su obe ekipe utakmicu završile sa po 16 faulova, što je u plej of duelima retkost, jer se po pravilu igraju mnogo čvršće odbrane.

Najefikasniji u ekipi Reala bio je Džanan Musa sa 16 poena, Fakundo Kampaco i Vinsnet Poarije postigli su po 10, a Valter Tavares i Serhio Ljulj po osam.

Baskoniju su predvodili Markus Hauard sa 15 poena, dok su Kodi Miler Mekintajer, Nikolas Rogavopulos i Metju Kostelo postigli po 14 poena.

Drugi mečevi igraju se za dva dana, takođe u Madridu i Atini.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brejk u Atini: Makabi bolji od Panatinaikosa

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2024

Košarkaši Makabija su savladali Panatinaikos sa 91:87, u okviru prvog meča plej-ofa Evrolige u Atini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ataman nikad žustriji: „Ako ne odemo na F4, neću biti u Panatinaikosu sledeće godine“

Izvor: Piplmetar.rs, 24.Apr.2024, 00:31

S. G. . .. Turski stručnjak je uveren u pobedu .. Printscreen: Twitter/@Eurohoopsnet . . Košarkaši Makabija pobedili su Panatinaikos 91:87u prvom meču plej-ofa Evrolige odigranom u legendarnoj Oaka dvorani u Atini, a jedan od glavnih utisaka...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.