Kusturica: Ukrajina je nastavak jugoslovenskog scenarija

Izvor: Vesti-online.com, 08.Avg.2014, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica: Ukrajina je nastavak jugoslovenskog scenarija

Reditelj Emir Kusturica smatra da se današnji događaji u Ukrajini uklapaju u koncept "jugoslovenskog scenarija" razrađenog od strane Sjedinjenih Američkih Država.

Emir Kusturica ugostio reditelje iz Rusije, Ukrajine i Belorusije

 

"Ovo je nastavak onoga što se desilo u Jugoslaviji. U našoj zemlji, kada se ona rasturala, za sve je bio kriv Milošević. Ali zaboravlja se da je Džordž Buš 1991. godine rekao da će Sjedinjene Države >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uspostaviti diplomatske odnose sa svim republikama koje se otcepe od Jugoslavije", objašnjava Emir Kusturica.

"A onda smo četiri godine slušali propagandu o krivom Miloševiću…", dodao je Kusturica, prenosi agencija RIA Novosti.

Svoje viđenje situacije u Ukrajini Kusturica je inzneo u Andrićgradu na Međunarodnom festivalu kratkometražnog dokumentarnog filma – "12 duhovnih veza", koji su organizovali on i Omladinski projekat "Mreža" iz Rusije.

U konkurenciji više od 200 dokumentarnih filmova iz Rusije, Ukrajine, Belorusije i Srbije, za kreativne rediteljske rukopise nadgrađeno je 12 autora, nominovanih u kategorijama Velikodušnost, Istorija, Vaskrs, Pobeda, Otadžbina, Porodica, Milost, Ruski jezik, Narod, Država i Literatura i Putin.
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.