UKOLIKO ŽELITE BUDŽET, KONKURIŠITE OVDE! 955 slobodnih mesta za drugi upisni rok na beogradskim fakultetima

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKOLIKO ŽELITE BUDŽET, KONKURIŠITE OVDE! 955 slobodnih mesta za drugi upisni rok na beogradskim fakultetima

Budući akademci mogu ponovo da konkurišu u septembru, a preostalih mesta ima na Poljoprivrednom, Filološkom, Šumarskom, Ekonomskom, Fizičkom, Rudarsko-geološkom, Pravnom fakultetu.

Studenti koji se nisu upisali na fakultet u prvom upisnom krugu mogu da računaju na 955 nepopunjeih mesta na budžetu na fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao i na 2.214 mesta za samofinansirajuće studente.

Prorektor Unierziteta u Beogradu Petar Bulat kaže da je pravo iznenađenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je i na Stomatološkom fakultetu ostalo mesta.

- Na prvom upisnom krugu vladalo je veliko interesovanje za stomatologiju, na jedno upisno mesto čak tri kandidata, a sada imamo 20 slobdnih mesta, ali na samofinasnsiranju. Studenata je manje iz godine u godinu i sva ova slobodna mesta treba da iskoriste srednjoškolci kako bi u budućnot postali akademski građani - rekao je Bulat.

Prema Uredbi Ministarstva prosvete, prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok na fakultete obaviće se 2. i 3. septembra, a polaganje prijemnog ispita biće organizovano dan kasnije ili 5. i 6. septembra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.