Izvor: RTS, 30.Avg.2022, 06:25

Revija vina, hrane i turizma u Beogradu – hotelijeri očekuju dobru zaradu

Beograd će prva četiri dana septembra biti domaćin velikoj manifestaciji, reviji vina, gastronomije i turizma zemalja inicijative Otvoreni Balkan, koja okuplja tri države regiona – Srbiju, Albaniju i Severnu Makedoniju. Centralni događaj na Beogradskom sajmu pratiće mnogi kulturni događaji na najatraktivnijim lokacijama u gradu.
Poslovni događaji su veoma važni za turizam svake zemlje. Produžavaju sezonu i donose veliki prihod. Poslovni gost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << troši u proseku 320 evra dnevno, što je čak četiri puta više od gosta na odmoru.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović ističe da će gosti srpske prestonice biti državljani Severne Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao i svi oni koji su direktno i indirektno uključeni u turizam.
"Kada govorimo o vinima i gastronomskoj ponudi dolaze enolozi. Mi računamo da će biti najmanje hiljadu i po ljudi koji su direktno ili indirektno vezani za sam događaj", dodaje Popović.
Beogradski hoteli će tih dana biti puni, a u njima će se tokom večeri organizovati i prezentacije vinarija iz tri zemlje.
I restorateri se pripremaju da pokažu svoju gastronomsku ponudu, pa će i tu biti raznih prezentacija.
"Smatram da će ova manifestacija značajno doprineti povećanju broja turista u Beogradu", kaže direktor Udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES), Georgi Genov.
Za goste prestonice organizovaće se različite ture obilaska grada u skladu sa njihovim interesovanjima.
"Pored Beograda, predstavićemo im i neke vinarije, vinske puteve na Fruškoj gori i u Topoli. Između ostalog, u programu će biti i obilazak Viminacijuma, tura do Novog Sada vozom a za visoke zvanice ćemo imati i obilazak brodom", naglašava Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.
Prema nekim pokazateljima, u Evropi se Istanbul i Beograd najbrže turistički oporavljaju nakon pandemije koronavirusa. Sajam vina, hrane i turizma biće prilika da se pokažemo kao dobri domaćini i da dobro zaradimo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Matić: Sajam vina promoviše i turizam zemalja Otvorenog Balkana

Izvor: RTS, 30.Avg.2022

Beograd će prva četiri dana septembra biti domaćin velike manifestacije – revije vina, gastronomije i turizma zemalja, koja okuplja tri države regiona: Srbiju, Albaniju i Severnu Makedoniju. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić navodi za RTS da je prvi Međunarodni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.