LEPA VEST ZA  SRPSKE POLJOPRIVREDNIKE: Počela isplata po hektaru, produžen i rok za subvencije

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 16:21

LEPA VEST ZA SRPSKE POLJOPRIVREDNIKE: Počela isplata po hektaru, produžen i rok za subvencije

Poljoprivrednici imaju novu šansu da ostvare prava na taj novac.

Ministrarstvo poljoprivrede obaveštava poljoprivredne proizvođače da je rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru produžen do 01. aprila 2024. godine, a danas je počela i isplata te subvencije.

Podnošenje zahteva za podsticanje po hektaru biljne proizvodnje i za refakciju akcize odvija se nezavisno od podnošenja zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za subvencije za nabavku sertifikovanog semena.

Neophodno je da pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava poljoprivrednici urede podatke o površinama i biljnim kulturama na parcelama i da izvrše obnovu registracije poljoprivrendog gazdinstva. Za podnošenje zahteva za subvenicije za ovu meru nije potrebno posedovanje fiskalnih isečaka (računa).

Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju – u svoje ime i za svoj račun, a subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Produžen rok za podnošenje zahteva za podsticaje u biljnoj proizvodnji

Izvor: OkRadio.rs, 24.Feb.2024, 10:39

Rok za podnošenje zahteva poljoprivrednih proizvođača za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru produžen je do 01. aprila 2024. godine. Neophodno je da pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje u elektronskom Registru...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.