Srbija vodi

Izvor: RTS, 21.Apr.2012, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija vodi

Srbija povela je sa 1:0 u polufinalu FED kupa, pošto je Jelena u Moskvi bila bolja od domaće teniserke Anastasije Pavljučenkove sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3). Meč je obeležila nesigurna igra obe teniserke na svoj servis. U finale će se plasirati reprezentacija koja prva dođe do tri pobede.

Teniska reprezentacija Srbije povela je sa 1:0 u polufinalu FED >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kupa, pošto je Jelena Janković danas pobedila Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:4, 6:3.

Janković je imala dosta problema na startu, Ruskinja je povela sa 2:0, ali je srpska teniserka uspela da napravi tri brejka i dobije prvi set sa 6:4.

U nastavku meča Pavljučenkova je napravila veliki broj duplih servis grešaka, što je Jelena iskoristila i stigla do ubedljivog vođstav (5:1).

Naša teniserka je imala dobijen meč, servirala je za pobedu, ali je dozvolila protivnici da se na trenutak vrati u igru. Ipak, Janković je sprečila preokret, pa je Srbija zasluženo došla do vođstva.

U drugom meču danas sastaju se Svetlana Kuznjecova i Ana Ivanović.

U nedelju se igraju još dva meča u singlu, a ukoliko bude potrebno i dubl za koji su prijavljene Marija Kirilenko i Elena Vesnina za Rusiju, odnosno Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić za Srbiju.

Prva ekipa koja dođe do tri pobede boriće se za trofej u FED kupu protiv boljeg iz drugog polufiunala u kome se sastaju Češka i Italija.

Janković - Pavljučenko 2:0 (6:4;6:3)
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Ana Ivanović

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.