Obradović: Krajinović i Lajović stasali za velika dela

Izvor: Sportal.rs, 15.Sep.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Krajinović i Lajović stasali za velika dela

Dejvis kup tim Srbije obezbedio je opstanak u Svetskoj grupi, a odlučujući poen u duelu sa Indijom obezbedio je Filip Krajinović.

- Ovo je neverovatno iskustvo za mene. Mnogo sam srećan što smo pobedili, a posebno sam ponosan što sam ja vratio Srbiju gde joj je mesto - rekao je Krajinović, prenosi Beta pozivajući se na Teniski savez Srbije.

Teniska reprezentacija Srbije nastaviće da se takmiči u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pošto je Krajinović >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << u nastavku meča početog u nedelju, a završenog danas, pobedio Jukija Bambrija u tri seta, 6:3, 6:4 i 6:4.

- Meč je bila izuzetno težak, pre svega mentalno. Imao sam prednost od 6:3 i 4:4 u drugom setu, a danas kada sam izašao na teren bili su drugi uslovi, potpuno drugi ritam, ali me je ekipa dobro spremila i imali smo dobru taktiku - kazao je Krajinović.

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović ocenio je da su Krajinović i Dušan Lajović protiv Indije pokazali da su stasali za velika dela.

- Čestitao bih svim momcima na borbenosti. Svi oni imaju udela u ovoj pobedi, za koju lično smatram da je bila jedna od najtežih u Dejvis kupu. Bila je ovo teška situacija za nas, posle finala iz 2013. godine, ali naši momci su pokazali da mogu da igraju na vrhunskom nivou - rekao je Obradović.

Srbija je u petak na početku takmičenja povela sa 2:0 i delovalo je da je na korak od opstanka, ali je u subotu poražena u dublu, a onda u nedelju i u prvom singlu. Indija je tako izjednačila na 2:2.

- Indijci su došli na 2:2 i sve je ostalo na našeg najmlađeg igrača - Filipa Krajinovića, koji se zaista izuzetno dobro pripremio. Vredno smo trenirali, ne samo tenis, već i na kondiciji. I kada je bilo izjednačeno, nisamo izgubio veru i energiju, verovao sam da će da dobije - kazao je Obradović.

Žreb za Svetsku grupu Dejvis kupa 2015. godine održaće se u četvrtak u Dubaiju u 17 časova po srednjeevropskom vremenu.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.