Obradović: Imamo pobedničku energiju

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Apr.2012, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Imamo pobedničku energiju

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da njegov tim ima psihološku prednost u odnosu na Češku, uoči predstojećih mečeva četvrtfinala Svetske grupe.
Prvi meč, sutra u 15.00 odigraće Tomas Berdih i Viktor Troicki, a posle njih trebalo bi da igraju Radek Stepanek i Janko Tipsarević.

– Ovi momci znaju kako treba da se osvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Dejvis kup mečevi. Oni znaju da donesu našem timu velike pobede. To je naša najveća prednost - rekao je Obradović.
On je dodao da nije važno ko će igrati prvi meč, već da su pet dana odlično trenirali i da su se adaptirali na podlogu.
– Pored publike i sjajnih čeških igrača koje cenimo, mislim da moj tim ima psihološku prednost. Imamo pobedničku energiju, jer smo već osvajali Dejvis kup. Češki tim pokušava iz godine u godinu da napravi rezultat, a ne uspeva u tome. Sigurno da ima nešto što mu nedostaje - rekao je Obradović.
Teniser Srbije Viktor Troicki ocenio je da je meč sa Berdihom „otvoren”.
– Igraćemo na šljaci posle mnogo vremena. Nadam se da ću igrati dobro i da ću doneti bod svojoj zemlji. Mislim da je Berdih u prednosti, jer igra pred domaćom publikom. Jednom sam ga pobedio i znam da treba da igram svoj najbolji tenis da bih to ponovio - rekao je Troicki.
Trenutno osmi igrač sveta Janko Tipsaević istakao je da u narednim duelima sa Češkom „svako svakog može da pobedi”.
– U mom slučaju očekujem težak i neizvestan meč sa Radekom Stepanekom. Mislim da nama više odgovara šljaka. Teren nije najbolji, ali snaći ćemo se nekako. Dobro se osećam i biću spreman za sledeći meč - rekao je Tipsarević.
Jedan od najboljih dubl igrača sveta, koji je prvi put u Dejvis kupu igrao 1995. godine, Nenad Zimonjić naglasio je da sa će i u narednom meču sa velikim zadovoljstvom predstavljati svoju zemlju i davati sve od sebe.
– Dejvis kup je nepredvidljiv. Veliki je pritisak i na njihovim i na našim igračima. Bilo bi sjajno kada bismo prvi dan završili sa 1:1, a ne bih imao ništa protiv da bude 2:0 za nas - rekao je Zimonjić.
Mečevi u Pragu počinju sutra u 15.00, u subotu, kada je na programu dubl, u 15.00 i u nedelju u 13.00.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.