Novak: Nije lako pobediti prijatelja

Izvor: Blic, 08.Okt.2009, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Nije lako pobediti prijatelja

Novak Đoković nije imao mnogo posla u meču osmine finala teniskog turnira u Pekingu. U srpskom derbiju četvrti teniser sveta je neočekivano lako izašao na kraj sa kolegom iz Dejvis kup tima Viktorom Troickim 6:3, 6:0. Novak će u četvrtfinalu turnira, čiji je nagradni fond 2,1 milion dolara, igrati protiv starog znanca Španca Fernanda Verdaska.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<


Viktor Troicki je prošle nedelje prikazao blistave partije na turniru u Bangkoku. Očekivalo se da će po dolasku sa Tajlanda pružiti mnogo jači otpor Đokoviću, ali nije bilo tako. Mirniji i strpljiviji Novak našao je ekspresni put do pobede posle samo 61 minuta igre.

U prvom setu bilo je neizvesno samo u prvih šest gemova. Đoković nije iskoristio dve brejk prilike, stiglo se do 3:3 i od tog momenta na terenu je postojao samo jedan igrač - Novak. Troicki je počeo da greši, bio je primetno nezadovoljan svojom igrom, dok s druge strane Đoković nije pokazivao emocije. Nanizao je devet gemova zaredom i stigao do lake i ubedljive pobede.

- Na početku meča nisam osećao da imam previše snage, ali sam uspeo da napravim brejk i od tada je sve krenulo kako sam želeo. Igrao sam sasvim dobro. Viktor i ja smo odrasli zajedno, iz iste smo zemlje i grada. U dobrim smo odnosima, tako da nije lako pobediti prijatelja. Međutim, znao sam kako igra, dobro sam se pripremio, uveren da mogu da pobedim - izjavio je Đoković.

U prvom setu u kojem je Troicki osvojio tri gema, Novak je imao devet poena više (31:22), ali i sedam neiznuđenih grešaka manje (5:12). Viktor je ubacio dva as servisa više (3:1), ali njegov početni udarac nije bio dovoljno dobar da mu obezbedi makar prolaz do taj-brejka. U drugom setu sve je išlo glatko, pa je Đoković sačuvao snagu i za naredni meč na turniru protiv Španca Fernanda Verdaska, kog je pre mesec dana pobedio na US Openu.

U prethodnih šest okršaja Novak je bio uspešniji od bivšeg dečka Ane Ivanović. Madriđanin je dobio prva dva meča, da bi Đoković potom napravio seriju od 4:0. Plasmanom u četvrtfinale srpski teniser je obezbedio 90 ATP poena i nagradu od 52.300 dolara, a ukoliko pobedi Verdaska, sleduje mu 180 poena i 110.000 dolara. Pobednik takmičenja u Pekingu zaradiće pola miliona dolara i 500 bodova za ATP listu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.