Izvor: RTS, 28.Nov.2021, 11:30

Kako Srbija može u četvrtfinale Dejvis kupa

Dejvis kup reprezentacija Srbije odigrala je dva meča u grupnoj fazi Završnog turnira u Inzbruku, posle kojih ima polovičan učinak. Srbija, na čelu sa Novakom Đokovićem, pobedila je prvo Austriju, ali je potom izgubila od Nemačke i sada ne drži stvari u svojim rukama kada je u pitanju plasman u četvrtfinale. Ukoliko ne završi kao prva, potrebno je da se poklopi veliki broj rezultata ostalih mečeva kako bi se našla među dve najbolje drugoplasirane selekcije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Nemci, iako bez prve zvezde Aleksandera Zvereva, iznenadili su "orlove" (2:1) i imaju veliku priliku da se kao prvoplasirani direktno plasiraju dalje.

Podsetimo, iz grupa, među najboljih osam, idu samo pobednici i dve najbolje drugoplasirane selekcije.
"Nadam se da ćemo biti u prilici da igramo u četvrtfinalu kao jedan od dva drugoplasirana tima, čekamo ishode drugih timova, više ništa ne zavisi od nas. Ponosan sam na njih, kad imaju samopouzdanje možemo da očekujemo i velike uspehe. Nadam se da još imamo šanse da napravimo nešto ove godine", rekao je selektor Srbije Viktor Troicki.
Tokom dana se u Inzbruku sastaju Austrija i Nemačka, i taj okršaj mogao bi da donese odgovor na pitanje kako naš tim može do četvrtfinala.
Ukoliko Austrijanci trijumfuju bilo kojim rezultatom, Đoković i drugovi će se direktno plasirati dalje jer imaju bolji međusobni skor od domaćina.
Međutim, ukoliko pobede "panceri", što je mnogo realnije jer važe za favorite, oni idu dalje kao prvi, a Srbija čeka da joj se poklopi niz rezultata u ostalim grupama.
Da bi se to desilo, potrebno je:
Da Kanada pobedi Kazahstan bilo kojim rezultatom u grupi BDa Hrvatska pobedi Mađarsku bilo kojim rezultatom u grupi DDa Sjedinjene Američke Države ne pobede Kolumbiju maksimalnim rezultatom 3:0 u grupi EDa Velika Britanija pobedi Češku Republiku bilo kojim rezultatom u grupi CDa u derbiju grupe A između Rusije i Španije jedna od selekcija pobedi maksimalnim rezultatom 3:0Četvrtfinala su na programu u utorak – ukoliko Srbija bude prva, igraće sa pobednikom grupe C, što će verovatno biti Velika Britanija, a ako prođe kao drugoplasirana, potencijalni rivali su joj Rusija, Španija, Kazahstan i Švedska.
Polufinala Završnog turnira Dejvis kupa zakazana su za 3. i 4. decembar, a finale je na programu 5. decembra.
Završnica će, kao i 2019. godine, biti odigrana u Madridu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.