Izvor: RTS, 28.Nov.2021, 00:50

Dejvis kup - Nemačka savladala Srbiju, plasman "orlova" u četvrtfinale zavisi od drugih rezultata

Teniska reprezentacija Srbije izgubila je od Nemačke 2:1, u meču drugog kola F grupe Završnog turnira Dejvis kupa. Kepfer savladao Krajinovića, Đoković doneo izjednačenje protiv Štrufa. Odlučujući poen Nemačkoj doneo dubl Kravic/Puc u neizvesnom duelu protiv Đokovića i Ćaćića. Uprkos porazu, "orlovi" imaju dobre šanse da se plasiraju u četvrtfinale, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali će to zavisiti od drugih rezultata.
Nemački dubl Kravic/Puc savladao je srpsku kombinaciju Đoković/Ćaćić u Inzbruku u izuzetno neizvesnom duelu i doneo svojoj reprezentaciji trijumf protiv Srbije 2:1.

Prethodno je Kepfer savladao Krajinovića, dok je izjednačenje Srbiji doneo Novak Đoković.
Najbolji svetski teniser zatim je nastupio i u dublu sa Nikolom Ćaćićem, protiv znatno iskusnijeg dubl para Kravic/Puc, a srpski tim je doživeo poraz uprkos odličnoj igri - 6:7(5:7), 6:3, 6:7(5:7).
Posle razmene brejkova (Ćaćić i Kravic izgubili svoje servis gemove), Nemci su prvi set dobili u taj-brejku 7:5, a za to im je bio dovoljan samo jedan mini brejk u 13. gemu.
Srpski par uzvratio je u drugom delu igre, brejk na servis Kravica doneo je drugi set rezultatom 6:3.
U trećem setu prvi je napao srpski dubl, još jednom oduzeo servis Kravicu, ali je u finišu seta Ćaćić još jednom izgubio svoj servis.
Ušlo se u taj-brejk, gde su Nemci još jednom bili bolji, a odlučile su nijanse - 7:5.

Uprkos porazu, Srbija je zadržala dobre šanse da se nađe u četvrtfinalu, zahvaljujući ubedljivoj pobedi u prvom kolu protiv Austrije, ali će plasman među osam najboljih na Završnom turniru Dejvis kupa zavisiti od drugih rezultata.
Srpska reprezentacija biće prva u grupi ukoliko Austrija u nedelju savlada Nemačku.
Ukoliko Nemačka bude bolja od Austrije, što je za očekivati, Srbija može u četvrtfinale kao jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe, ali to će zavisiti od rezultata u drugim grupama.
Ovde možete videti kako je protekao duel između Srbije i Nemačke.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija izgubila od Nemačke u Dejvis kupu sa 1:2

Izvor: Danas, 28.Nov.2021

Teniska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Insbruku od Nemačke sa 1:2, nakon što su Novak Đoković i Nikola Ćaćić izgubili u dublu od Kevina Kravica i Tima Puca posle tri seta, 6:7, 6:3, 7:6, u meču drugog kola Grupe F u Dejvis kupu.

Nastavak na Danas...

Kako Srbija može u četvrtfinale Dejvis kupa

Izvor: RTS, 28.Nov.2021

Dejvis kup reprezentacija Srbije odigrala je dva meča u grupnoj fazi Završnog turnira u Inzbruku, posle kojih ima polovičan učinak. Srbija, na čelu sa Novakom Đokovićem, pobedila je prvo Austriju, ali je potom izgubila od Nemačke i sada ne drži stvari u svojim rukama kada je u pitanju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.