ITF: Ne brinemo za bezbednost tokom finala u Beogradu

Izvor: Politika, 14.Okt.2010, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ITF: Ne brinemo za bezbednost tokom finala u Beogradu

RIM – Međunarodna teniska federacija (ITF) proveriće bezbednosne mere pri organizaciji finalnog meča Dejvis kupa između Srbije i Francuske u Beogradu, ali ne očekuje izmene planova, uprkos divljanju srpskih huligana u Đenovi.

"Proverićemo situaciju sa Teniskim savezom Srbije, ali nemamo posebnih briga", rekao je danas predsednik ITF-a Frančesko Riči Biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << italijanskoj novinskoj agenciji ANSA.

Riči Biti je naveo i da Teniski savez Francuske nije imao nikakve zahteve pred duel sa Srbijom, koji će se igrati od 3. do 5. decembra.

Bezbednosna situacija u Srbiji ispitivaće se zbog nereda koje su srpski huligani pravili pre, tokom i posle prekinute utakmice fudbalske reprezentacije sa Italijom u utorak kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Dva dana ranije desničarke organizacije i huliganske grupe pravile su i nerede po Beogradu gde su pokušali da napadnu učesnike Parade ponosa.

"Mogu da govorim samo iz ličnog iskustva, a ove godine sam dva puta bio u Beogradu. Prvo kada je Srbija u Fed kupu izgubila od Rusije sa 2:3, a zatim kada je u polufinalu Dejvis kupa pobedila Češku sa 3:2. U oba slučaja u Beogradu me je sačekao sportski spektakl sa 20.000 festivalski raspoloženih ljudi", naveo je Riči Biti.

Beta-AP

objavljeno: 14/10/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.