Francuska izbacila Španiju iz Dejvis kupa

Izvor: Beta, 10.Jul.2010, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska izbacila Španiju iz Dejvis kupa

BEOGRAD, 10. jula 2010. (Beta) - Teniska reprezentacija Francuske pobedila je Španiju u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je trijumfom u subotu u dublu povela sa nedostižnih 3:0.

Treći poen Francuskoj doneli su Mihael Lodra i Žilijen Beneto pobedom nad Fernandom Verdaskom i Felisijanom Lopesom od 6:1. 6:2. 6:7, 7:6. Sutra bi trebalo da se odigraju uzvratni mečevi u dublu.

Španija, za koju nije igrao najbolji teniser sveta Rafael Nadal, tako neće odbraniti trofej u Dejvis kupu, koji je osvajala prethodne dve godine. To je prva pobeda "trikolora" nad Španijom još od 1923. godine i prvi plasman u polufinale Dejvis kupa od 2004. godine.


Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FRANCUZI IZBACILI AKTUELNE ŠAMPIONE DEJVIS KUPA

Izvor: Kurir, 10.Jul.2010

Reprezentacija Francuske načinila je veliko iznenađenje pošto je već posle drugog dana četvrtfinala Dejvis kupa eliminisala branioce titule, selekciju Španije. Odlučujući treći poen "galskim petlovima" doneli su Mihael Lodra i Žulijen Beneto koji su u igri parova bili bolji od Fernanda Verdaska...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.