Dejvis kup: Novak čuvak prednost

Izvor: RTS, 05.Apr.2013, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis kup: Novak čuvak prednost

Đoković - Izner 1:0 (7:6 /7:5/, 4:2). Misija osvajanje Amerike je počela u Bojsiju. Naša Dejvis kup selekcija vodi vorbu za polufinale protiv SAD. Prvi je na teren izašao Novak Đoković protiv Džona Iznera, posle njih na teren će Viktor Troicki i Sem Kveri. Mogu li naši do 2:0 posle prvog dana ostaje da se vidi. Direktan prenos je na našem Prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << programu.

22.37 - Novak oduzima servis Izneru i sada ima brejk prednosti u drugom setu. 

22.23 - Đoković uspeva da zadrži mini-brejk prednosti i dobije prvi set u taj-brejku sa 7:5. Srbija vodi sa 1:0. 

22.17 - Novak stiže do mini-brejka. 

21.56 - Novak oduzima servis Amerikancu, izjednačenje 3:3. 

21.47 - Izner prvi stiže do brejka i vodi sa 2:1. 

21.40 - Novak osvaja gem bez izgubljenog poena. 

21.38 - Novak Đoković prvi servira.

21.22 - Intoniranjem himni otvoren duel između Amerike i Srbije.

Naši teniseri su uvereni da mogu da savladaju i ovu prepreku na putu ka novoj salatari. Iako poštuju protivnika, ipak svesni su i svoje snage, tako da sa velikim optimizmom ulaze u ovaj duel, mada su protivniku prepustili ulogu favorita. Sve je podređeno uspehu. Veliko drugarstvo među našim igračima učinilo je da se odlično pripreme pre svega psihički za ovaj duel. Egzibicije, košarka, fudbal, zajednički provod uz naporan treninig čine dobitnu kombinaciju priprema naše selekcije. 

Amerikanci su mislili na sve, uslovi za trenige su fantastični, podloga odlična, tako da nas očekuju kvalitetni mečevi, pravo nadigravanje i velika borba za svaki poen. Domaćin je stvarno "mislio na sve" i pažljivo birao mesto gde će se igrati mečevevi, naizgled lep mali sportski gradić, ali sa skrivenim "manama".

Nakon nekoliko nedelja u Indijen Velsu i Majamiju na samo 30 metara nadmorske visine, igrači su došli u Bojsi na 875 metara nadmorske visine. Domaćin je za porište izabrao Tako Bel arenu koja je nadomak Čikaga, tako da naši reprezentativci očekuju podršku sa tribina jer u Čikagu živi veliki broj Srba. Naravno sam Bojsi više odgovara domaćinu zbog velike nadmorske visine. Vazduh je ređi, loptica je brža i više odskače, teže se diše. Kako su njihovi igrači pre svega odlični servieri, veoma visoki a njihova prednst je snažan servis, to može napraviti malih problema našim igračima. Međutim, oni su na vreme došli u Bojsi i imali dovoljno vremena da se aklimatizuju i pripreme za ovaj duel.

Duel teniskih reprezentacija Srbije i SAD u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa počeće mečom između Novaka Đokovića i Džona Iznera. Duel je na programu od 21.30 časova. Njih dvojica do sada su se sastajali tri puta. Novak vodi sa 2:1 u pobedama. Predhodni put u Dejvis kupu u Beogradu 2010. godine, posle velike borbe, slavio je Đoković sa 3:2.

Nakon ovog duela na teren će izaći Viktor Troicki i Sem Kveri. Naš teniser je trenutno 44 na ATP listi, a protivnik 20. Do sada su igrali tri puta i Viktor vodi sa 2:1 u pobedama. Poslednji put igrali su na mastersu u Majamiju 2011. godine slavio je Troicki sa 2:1.

Drugog dana takmičenja, u subotu od 21 sat na programu je dubl, gde će za Srbiju kako je najavljeno nastupiti Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok će američki par činiti braća Majk i Bob Brajan.

Prvi meč trećeg dana počeće u nedelju od 20, a prema žrebu prvo će se sastati Kveri i Đoković, a zatim Izner i Troicki.

SAD i Srbija igraće u Tako Bel areni u Bojsiju, koja može da primi 12.000 gledalaca. Direktan prenos svih mečeva je na našem Prvom programu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dejvis kup: Novak čuva prednost

Izvor: RTS, 05.Apr.2013

Đoković - Izner 1:0 (7:6 /7:5/, 5:2). Misija osvajanje Amerike je počela u Bojsiju. Naša Dejvis kup selekcija vodi vorbu za polufinale protiv SAD. Prvi je na teren izašao Novak Đoković protiv Džona Iznera, posle njih na teren će Viktor Troicki i Sem Kveri. Mogu li naši do 2:0 posle prvog dana...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.