Dejvis kup 2012. u Nišu?

Izvor: RTS, 07.Dec.2011, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis kup 2012. u Nišu?

Na sajtu Grada Niša objavljena je vest da će meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa 2012. biti održan u renoviranoj hali Čair. Da li će Niš, ipak, biti domaćin susreta Srbija-Švedska znaće se naredne nedelje, posle posete delegacije ITF tom gradu, saopštava Teniski savez Srbije.

Na sajtu Grada Niša objavljena je informacija da je Međunarodna teniska federacija i zvanično odlučila da Prvo kolo Svetske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grupe Dejvis kupa 2012. bude odigrano u Nišu. 

"Iako se u javnosti ranije spekulisalo da hala Čair ne ispunjava uslove za odigravanje teniskih mečeva, Niš će biti domaćin još jednog velikog međunarodnog takmičenja. Gradonačelnik Niša Miloš Simonović, ranije je upozoravao da su tvrdnje pojedinaca iz sveta sporta o tome da teniski mečevi neće biti odigrani u Nišu preuranjene i neosnovane i da bi trebalo sačekati i zvaničnu odluku", navodi se na sajtu. 

Iz Teniskog saveza Srbije, koji je predložio Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) da se taj meč u Hali Čair, saopštavaju da odluka o tome još nije konačna.

Da li će se meč Srbija - Švedska 10-12 februara 2012. održati u Nišu, znaće se nakon posete delegacije Međunarodne teniske federacije tom gradu. Poseta je najavljena za sledeću nedelju, ali još nisu precizirani datum i vreme dolaska ITF delegacije u najveći grad na jugu Srbije, stoji u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.