Izvor: RTV 5, 07.Apr.2012, 03:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK: Heroj Janko izjednačio!

Nakon prvog dana četvrtfinalnog duela Dejvis kupa između Češke i Srbije rezultat je nerešen 1:1, ali meč u praškoj "O2 areni"  nije počeo dobro za izabranike Bogdana Obradovića.

Prednost Česima doneo je Tomaš Berdih, koji je bukvalno "počistio"  našeg Viktor Troickog. Prvi reket Češke je slavio u tri seta, prilično ubedljivim rezultatom 6:2, 6:1, 6:2.
Našem teniseru je malo toga polazilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << za rukom u meču, koji je trajao 105 minuta. Veliki broj neiznuđenih grešaka, čak i duplih na servisu, olakšalo je Berdihu put do pobede. 
Da nije u formi Viktor je priznao i nakon meča.
 "Očigledno je da ne igram dobro, da nemam samopouzdanja. Prošle godine sam imao par mečeva, koje sam imao dobijene, koje sam uspeo da izgubim. To je očigledno uticalo na mene i kao da više nisam Slobodan, kao u trenucima kada sam pružao najbolje igre. Nadam se da će se to promeniti, samo se pitam kada. Voleo bih da mi neko kaže tačno u čemu je problem u mojoj igri i radim na tome da se pronađe rešenje", rekao je Troicki.
Puno više neizvesnosti bilo je u drugom meču dana. Janko Tipsarević je protiv Radeka Štepaneka izvojevao jednu od najvećih pobeda u svojoj karijeri , verovatno i u istoriji Dejvis kupa.

Naš teniser je do trijumfa, koji je doneo izjednačenje srpskom timu" stigao posle petočasovnog "maratona", brojnih preokreta i velike borbe u pet setova, rezultatom 5:7, 6:4, 6:4, 4:6 i 9:7.
Tokom ovog neverovatnog  meča viđeno je gotovo sve, od lošeg, do odličnog tenisa, sudijskih grešaka, nesportskog ponašanja publike, na kraju i češkog tenisera.
Očigledno isfrustriran zbog gubitka meča Štepanek je odbio da se rukuje sa Tipsarevićem, umesto toga našem teniseru je pokazao "srednji" prst.
Janka je ovakav potez češkog tenisera jako razljutio, a sukob je, zahvaljujući našem stručnom štabu, ostao u granicama verbalnog.
"Pružio sam mu ruku, a on mi je pokazao srednji prst, zar se tako čestita? U karijeri mi se nikada ništa slično nije desilo, potpuno sam zaprepašćen takvim ponašanjem", rekao je Tipsarević odmah nakon meča. 

Janko je, kako je sam priznao, imao šansu da ranije završi ovaj duel, ali je svojim greškama vraćao Štepaneka u meč. 
"Ne želim da zvučim arogantno, ali mislim da sam mogao da završim meč dosta ranije. U svakom setu sam imao po brejk prednosti, duboko u setovima, svaki put sam servirao i vodio, ali je on stalno pravio dramu. Da li je aut, da li je nec, svađao se sa sudijom. Sudija je oštetio i nas i njih nekoliko puta, ali on bez te drame nije mogao da funkcioniše. To me je malo omelo, ali se sve dobro završilo", rekao je Janko.
Za subotu je zakazan okršaj dublova. Iako je češki selektor Jaroslav  Navratil ranije najavio kombinaciju Lukaš Rosol i František Čermak, za očekivati je da na teren izađu Berdih i Štepanek. Takođe, izmenu bi mogao da napravi  i selektor našeg tima Bogdan Obradović, pošto je veliko pitanje da li posle ovakvog "maratona" Tipsarević ima snage da igra u dublu pored standardnog Nenada Zimonjića. Zbog toga bi šansu  mogao da dobije Ilija Bozoljac.
Jedno je sigurno odluka o plasmanu biće doneta u nedelju, kada su na program još dva singl duela, u kojima će najverovatnije snage odmeriti Tipsarević i Berdih, odnosno, Trocki i Štepanek.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.