Zvezdina sramota i oproštaj od titule

Izvor: RTS, 03.Mar.2013, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina sramota i oproštaj od titule

Ni igrač više, ni gol iz penala nisu bili dovoljni Crvenoj zvezdi da pobedi Rad na Vračaru. Meč završen rezultatom 1:1. Pogoadak za Zvezdu postigao Milijaš iz penala u 45. minutu, izjednačio Đurđević u 65. minutu. Ovim remijem crveno-beli najverovatnije se oprostili od trke za titulu.

Ako je i postojala nada da bi Crvena zvezda mogla da stigne Partizan u prolećnom delu prvenstva, ona je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ugašena. Sve priče o paklenim pripremama i „Zvezdinom proleću" pale su u vodu na Vračaru, gde su Rad i Zvezda odigrali nerešeno 1:1.

Ni igrač više ni gol prednosti iz penala nisu bili dovoljni crveno-belima da dođu do nove pobede. Pogodak za Zvezdu postigao je Nenad Milijaš iz penala u 45. minutu. Izjednačio je Đurđević u 65. minutu.

Ključni momenat na meču prethodio je golu Milijaša, kada je golman Rada Kljajić napravio penal, oborivši Kasalicu, koji je sjajno iskoristio lošu reakciju odbrane „građevinara".

Zvezda je posle toga imala nekoliko prilika da povisi prednost, ali nije uspela da zatrese mrežu. Rad je posle nekoliko sjajnih šansi na početlu meča, u drugom poluvremenu igrao agresivnija.

I pored igrača manje „građevinari" su bili borbeni, a agresivna igra se isplatila u 65. minutu, kada je Zvezdina odbrana, koja igra očajno, ponovo loše reagovala. Na dugu ubačenu loptu naleteo je Đurđević, koji je preciznim udarcem glavom zatresao mrežu Bajkovića.

Do kraja utakmice Zvezda je imala još nekoliko šansi. Najveću je propustio Mudrinski, koji je sa pet metara šutirao preko gola. U poslednjem napadu Zvezda je nakon kornera ponovo imala šansu, ali su gužvu u šesnaestercu defanzivci Rada uspeli da raščiste.

Na kraju Rad je sasvim zasluženo došao do boda, dok su se crveno-beli, po ko zna koji put, osramotili pred svojim navijačima, koji su u velikom broju došli na stadion Obilića na Vračaru.

Ovim remijem snovi Zvezde o tituli ove sezone najverovatnije su gotovi. Prvoplasirani Partizan ima pet bodova više i utakmicu manje ispred Zvezde.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kiks Zvezde, hrabri "građevinari"

Izvor: RTS, 03.Mar.2013

Ni igrač više, ni gol iz penala nisu bili dovoljni Crvenoj zvezdi da pobedi Rad na Vračaru. Meč završen rezultatom 1:1. Pogoadak za Zvezdu postigao Milijaš iz penala u 45. minutu, izjednačio Đurđević u 65. minutu. Ovim remijem crveno-beli najverovatnije se oprostili od trke za titulu. ..Ako...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.