Zvezdin talenat otkrio zašto je napustio klub: Nije bilo mesta za mlade igrače

Izvor: B92, 19.Maj.2020, 18:43

Zvezdin talenat otkrio zašto je napustio klub: Nije bilo mesta za mlade igrače

Srpski košarkaš Vojislav Stojanović govorio je o aktuelnom momentu svoje karijere, ali počecima u Crvenoj zvezdi.

Stojanović je sezone 2013/14 debitovao za prvi tim Zvezde u ABA ligi, ali je šansu i naredne godine nastavio da traži.

Usledio je transfer u Orlandini 2015. godine, gde je ostao do 2018. kada se na kratko preselio u Torino, a odmah potom prešao u Vanoli Kremonu gde je i dan danas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Prvo sam počeo sa fudbalom, ali tokom dana kada je padala kiša, a roditelji me nisu puštali napolje, počeo sam da loptu nogom šutiram u koš. U Srbiji koševi ni za decu nisu spušteni već su na visini onih na kojima igraju odrasli. Moj prvi tim se zvao Eurobasket, koji više ne postoji", rekao je Stojanović za "Pianetabasket".

Otkrio je i zašto je pre pet godina napustio Zvezdu i Srbiju.

"Tada sam završio sezonu sa Zvezdom i mlađi igrači nisu igrali jer je to bio veoma jak tim u kojem nije bilo mesta. Moj agent mi je ponudio da odem u Orlandinu, a ja iskreno tada nisam znao ni gde je to. Ne krijem da sam morao da gledam Gugl mape da bih znao gde idem. Kada sma došao u taj grad video sam fantastične ljude, vrele navijače i odmah naučio jezik", dodaje 23-godišnjak.

Stojanović se 2018. sa Torinom potpisao trogodišnji ugovor, trebalo je da sarađuje sa legendarnim Lerijem Braunom, ali je sve bilo "naopako".

"Torino je prelep grad i voleo bih tamo nekada da se vratim i ponovo igram. Imao sam dosta problema sa nekim iz kluba. Bilo je teško komunicirati jer nisu svi bili kompetentni, a želeli su da 'gazduju'. Kada je Leri Braun došao shvatio sam da neću biti u njegovim planovima iako sam potpisao trogodišnji ugovor. Nije računao na mene ni tokom treninga, a to me je dosta pogodilo iako sam poštovao njegovu NBA karijeru", priseća se Stojanović i dodaje:



"Ostao sam u odličnom odonsu sa Pepeom Poetom, a iz sadašnjeg tim sam u kontaktu sa Mirzom Alibegovićem i Lukom Kampanijem. Proveo sam četiri lepa meseca tamo i kada bi se ukazala šansa, vratio bih se".


Stojanović je na kraju kratkog intervjua dodao da verovatno neće još dugo ostati u Kremoni, ali nije otkrio gde planira da nastavi karijeru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.