Zvezdi opomena pred meč s Galatom: Crveno-beli umalo prokockali 23 poena prednosti

Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2014, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi opomena pred meč s Galatom: Crveno-beli umalo prokockali 23 poena prednosti

U trećem kolu Jadranske lige u Pioniri, ipak, savladana Olimpija - 73:65

Kada hoće - Zvezda gazi sve pred sobom! Ali, kada se ugasi mašina, očigledno je da Crvena zvezda ima ozbiljnih problema, što se najbolje videlo u meču sa Olimpijom. Od prosečne igre, preko sjaja do očaja - ako je u prve dve utakmice crveno-bela ekipa iz Beograda odigrala furiozno i gotovo bez greške, beogradski tim će definitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << imati o čemu da razmišlja posle velikog pada koji se dogodio u poslednjoj deonici i velikog kockanja plusa od 23 poena.

U susretu koji je mogao da bude rešen mnogo ranije, Zvezda je protiv Olimpije doživela blago prizemljenje. Baš kao što se i očekivalo, puleni Dejana Radonjića odradili su veliki posao u trećoj deonici, zapalili Pionir i navijače uveli u ono što ih čeka već u četvrtak uveče, ali je će igra prikazana u poslednjih deset minuta definitivno biti velika opomena za predstojeće izazove. Kada u srpsku prestonicu stiže Galatasaraj - 73:65 (14:17, 19:11, 28:10, 12:27).

Baš kao što je to bila praksa i u prva dva kola i ovog puta crnogorski strateg, koji je pred početak utakmice izviždan od strane jednog dela publike, dobio je nove, razigrane igrače, koji su u usponu forme. Što definitivno može da raduje sve kojima su crvena i bela boja u srcu, s obzirom na veliki izazov koji je pred ovom mladom i dozakivanja željnom ekipom. Pokazao je Čarls Dženkins da ulazi u ritam koji je držao u dobrom delu prošle sezone, sve bolji je i Nemanja Dangubić, dok su sada već standardno dobri bili Marjanović, Mitrović, Cirbes i Vilijams.

Ipak, nije sve počelo tako sjajno i bajno po klub sa Malog Kalemegdana. Do ovog kola neporaženi Zmajčeki čvrsto su ušli od samog starta, pokazali zube domaćinu i nisu se tako lako odrekli borbe za ceo plen. Rezultat je tokom kompletnog prvog poluvremena bio na "vagi", a tek na momente crveno-beli imali su opipljivu prednost. Prva takva razlika viđena je kod rezultata 24:19, kada su Cirbes i Dženkins dobrim rolama poveli Zvezdu, da bi u samom finišu prvog dela domaćin polaganjem Marjanovića uz faul i pogođeno bacanje došao do, u tom trenutku maksimalnih, sedam poena viška - 33:26.

Ipak, Begić, koji je u prvih 20 minuta bio najveća pretnja po koš protivnika, pobrinuo se da zaostatak Olimpije bude nešto manji pri odlasku na veliki odmor - 33:28. Igra u prvom poluvremenu bila je prilično mučna za gledanje, pošto je na obe strane viđeno pregršt grešaka, napada bez preteranog smisla i promašenih šuteva.

Činilo se da će utakmica biti neizvesna sve do samog kraja, međutim... igrači Zvezde upalili su motore, zaigrali u svom stilu - brzo, agresivno, sa dosta istrčanih kontri i lakih poena, a onda je viđen potpuni potom gostiju. Furioznom serijom 22:3 Beograđani su izrešetali koš, podigli razliku na 23 poena (54:31), a razigrani Dženkins se uz pomoć Mitrovića, Marjanovića i ostatka tima potrudio da nešto više od 3.000 gledalaca padne u trans i zapeva iz sveg glasa, pa je veliko slavlje moglo je da počne.

Razlika je do kraja utakmice mogla da bude i daleko veća, ali je nešto opuštenija igra Zvezde, odnosno daleko veće angažovaj izabranika Aleša Pipana donelo drastično umanjenje prednosti. Na nešto manje od tri minuta pre kraja srpski vicešampion imao je svega osam poena viška (69:61), posle čega je blaga panika ušla po kožu domaćih igrača. Begić je, uz Marinovića i Murića, pogađao kao navijen. S druge strane, promašaji su se ređali kao na traci, a šut je najviše izdao još uvek nedovoljno spremnog Vilijamsa. U poslednji minut ušlo se kod rezultata 69:63, a tačku na utakmicu stavio je najefikasniji igrač utakmice, Boban Marjanović sa dva pogođena bacanja i zakucavanjem za konačnih - 73:65.

Zvezda jeste dominirala u skoku, ali je veliki broj izgubljenih lopti nešto na čemu će Beograđani definitivno morati da porade u narednih nekoliko dana.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Marjanović (15 poena), pratili su ga Dženkins (13), Cirbers (10), Vilijams i Mitrović (po devet), dok je za tim iz Ljubljane Begić ubacio 23 poena.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.