Zvezda se zahvalila Šakoti, sve je spremno za dolazak novog trenera!

Izvor: Sportske.net, 08.Jun.2020, 13:10

Zvezda se zahvalila Šakoti, sve je spremno za dolazak novog trenera!

Očekivana odluka.

Košarkaški klub Crvena zvezda je na konferenciji za medije koja je u toku i zvanično objavila rastanak sa dosadašnjim trenerom Draganom Šakotom.

Odluka o kojoj se govorilo već mesecima zvanično je doneta tek danas, razlog za to jeste činjenica da je sezona završena, pa na Malom Kalemegdanu žele da u novu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << uđu sa drugim trenerom.

Novi strateg Zvezde trebalo bi da bude Saša Obradović.

Šakoti je ovo bio drugi mandat u Crvenoj zvezdi koju je prethodno vodio od 2005. do 2007. godine.

Radio je kao selektor Srbije i Crne Gore, a velike je uspehe imao vodeći grčke timove PAOK, Apolon, Iraklis, Aris i AEK.

U trenutku prekida košarkaške sezone 2019/2020. Crvena zvezda se pod Šakotinim vođstvom nalazila na 14. poziciji u Evroligi sa skorom 11-17, dok je u ABA ligi bila na trećem mestu sa 14 pobeda i 7 poraza na jednu utakmicu od kraja regularne sezone.

"Došao je u jednom od najtežih perioda u Zvezdi, bilo je puno priča, vodio je taj posao pre njega pomoćni trener Gavrilović, pričali smo sa raznim trenerima, ali jedan broj nije hteo, a sada bi hteo. Jedan broj trenera nije mogao jer su bili pod ugovorima, a jedan broj trenera se i plašio da preuzme ekipu u takvoj situaciji.

Mi završavamo sezonu 2019/20. Znate kako smo je završili, nažalost nije na terenu zbog više sile, a današnju konferenciju smo zakazali da bismo vam preneli informaciju da Šakota više neće biti trener Zvezde. Mi smo i kada je dolazio imao takav odgovor"
, rekao je Nebojša Čović.

Prvi čovek Crvene zvezde se osvrnuo i na "peckanje" predsednika Partizana Ostoje Mijailovića da je "ostati u Evroligi a ne biti šampion umetnost".

"Otvoreno, nemamo osećaj da nam je nešto poklonjeno, desilo se nešto, da li je to umetnost ili nije, zaključite sami", kazao je Čović koji je potom imao šta da zameri novinarima.



"Podigli smo očekivanja navijača u prelaznom roku, da li visoko ili ne… Saradnja s Šakotom izvanredna, zahvalan sam mu na svemu što je uradio. Nije bilo korektno što ste zdravog čoveka prozivali bolesnim, jurite ekskluzive koja odlazi u rijaliti oblasti, ali i to mogu da razumem. Ne diže to baš toliko tiraž. Prošli smo ovakvu sezonu i podigli ekipu, ali žao mi je jer bismo u završnici uzeli dva trofeja jer smo rasli u formi. U Evroligi smo imali dobar raspored... Nije to odluka Zvezde nego Evrolige i to je normalno da se to prenese i po dubini"
, istakao je Čović koji je potom otkrio da bi Šakota mogao da ostane u klubu u drugoj ulozi.



"Ostaćemo u kontaktu i postoji ponuda da bude i dalje uključen za struku u klubu, a videćemo u narednom periodu koji je pred nama. Radio sam s mnogo trenera, ali ni sa jednim nisam imao bolji odnos. Veliko hvala"
, zahvalio se Čović.

Dragan Šakota je istakao zahvalnost na poverenju koje mu je ukazano, a osvrnuo se i na Filipa Čovića.



"Bilo mi je zadovoljstvo da budem u klubu i da radim s ovim ljudima koji su bili blizu kluba. Pre nego što sam došao razgovarao sam sa igračima, zahvalio se, a radeći u drugim klubovima nisam nalazio na momke koji su bili tako korektni. Pogotovo što situacija i tada u ekipi nije bila sjajna, trebalo je menjati, bilo je dolazaka i odlazaka igrača. Imali smo neke turbulentne periode i situaciju koju smatram jednu od najvećih nepravdi koju sam doživeo zajedno s Filipom. Ostali smo bez sjajnog plejmejkera i igrača koji je mnogo zadužio klub. Da ne analiziram mnogo tu situaciju, snalazili se i doveli igrača u zadnji čas. Sve su to bili problemi i to nosi sezona kakva je Evroliga"
, kazao je Šakota.

Odgovarajući na pitanja novinara, Nebojša Čović je istakao da će javnost biti "blagovremeno obaveštena" kada klub bude angažovao novog trenera.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Čović o "toplom zecu" i novom treneru, kakva se to kampanja vodi protiv Zvezde?

Izvor: Sportske.net, 08.Jun.2020

"Dok ne odem u košarkašku penziju, to se neće dogoditi", poručio je prvi čovek kluba...Nakon što je Crvena zvezda objavila rastanak sa Draganom Šakotom, predsednik kluba se Nebojša Čović se osvrnuo na to šta čeka klub u narednoj sezoni..."Videćemo šta su zahtevi novog trenera, prvo da se...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.