Zvezda ni posle osam godina nije dobila Budućnost u Morači!

Izvor: Blic, 04.Nov.2013, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ni posle osam godina nije dobila Budućnost u "Morači"!

Prokletstvo i dalje traje. Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Budućnosti sa 62:60 (16:18, 16:13, 15:11, 15:18) u šestom kolu ABA lige i osmu godinu zaredom napuštaju Podgoricu pognutih glava.

Crveno-beli su na vruće gostovanje, na kom nisu slavili od maja 2005. godine, otišli posle evroligaškog poraza nakon produžetka od Panatinaikosa u paklu Pionira. Iako su puleni Dejana Radonjića, koji je trenersko ime napravio upravo na klupi Budućnosti, imali i 15 poena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prednosti na poluvremenu protiv "zelenih", nisu uspeli da ostvare prvi trijumf u eliti, a okliznuli su se i na parketu u "Morači".

Utakmicu su obeležili loša košarka, promašaji celog koša u više navrata i greške na obe strane, kao i drama u samom finišu, a Jaka Blažič je promašio šut za produžetak uz zvuk sirene.

Gosti su bolje otvorili meč i na krilima raspoloženog Šilba, koji je vezao sedam poena na startu, poveli sa 11:6 sredinom prve četvrtine. Tajm-aut trenera Budućnosti Igora Jovovića (nekada Radonjićev pomoćnik) došao je u pravom vreme, pošto su njegovi izbranici serijom 6:0 prvi put stekli vođstvo iako im se događalo da promaše i tri šuta u jednom napadu.

Igralo se potom koš za koš, da bi u jednoj kontri Zvezde lopta srećno došla do Blažiča koji je uz koš pogodio i dodatno slobodno bacanje, a Simonović se iz odbojke pobrinuo da njegov tim ima dva poena prednosti na prvom malom odmoru - 18:16.

Nakon nešto lošijeg početka meča, Budućnost je u potpunosti uhvatila rezultatski priključak, povela 28:27 u 16. minutu, dok su se crveno-beli u drugoj četvrtini oslanjali na Bobana Marjanovića, strelca sedam poena u nizu.

Napad gostiju nikako nije funkcionisao, prednjačio je Nelson koji nikako ne može da nađe pravu formu, pa je prokockao dve akcije zaredom. Sam finiš poluvremena obeležili su Aleksa Popović i Čarls Dženkins sa po četiri poena, te je Budućnost na pauzu otišla sa minimalnom prednošću - 32:31.

Malo toga se promenilo i u nastavku, pošto je rastrzana igra obeležila i treći period izuzetno tvrde utakmice u dvorani "Morača". Zvezda je tri minuta bila bez koša, dok je podgorički tim trojkom Ćapina i polovičnim učinkom Vitkovca sa slobodnih bacanja otišao na "+6" (37:31). Ipak, prazan period u igri gostiju Budućnost nije bolje iskoristila, pa su crveno-beli vratili neizvesnost.

Najviše su se trudili Katić i Blazič, a nova trojka Ćapina za 41:35 podigla je publiku na noge. Isto je učinio i Šehović kada se rival ponovo približio, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa prednošću Budućnosti od 47:42.

Konačno su crveno-beli stegli u odbrani i serijom 11:3 prvu put poveli u drugom poluvremenu i najavili dramu u finišu. Dva minuta pre kraja Šehović je poravnao na 58:58, a zatim se Lazić okliznuo, Simonović promašio trojku, a Akindele preokrenuo rezultat. Ušlo se u penal završnicu u kojoj je Šehović promašio oba slobodna bacanja, ali se skokom u napadu izborio za nova i pogodio jedno, ispostaviće se ključno za trijumf od 62:60.

Tako je Budućnost slavila sa penala, iako ih je očajno šutirala, pogodila 16 iz 31 pokušaja, što Zvezda nije umela da kazni. Najbolji kod pobednika su bili Šehović sa 16 i Ćapin i Akindele sa po 12 poena, a samo šest igrača postiglo je koševe za Budućnost. U crveno-belom dresu bolji od ostalih bili su Marjanović sa 13 i Šilb sa tri poena manje, jedina dva igrača sa dvocifrenim učinkom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Ništa novo, Zvezda pala u Podgorici

Izvor: Mondo, 04.Nov.2013

Crveno-beli ni posle osam godina nisu uspeli da pobede Budućnost u gostima. Poraženi su u neizvesnoj završnici,..

Nastavak na Mondo...

Bedem zvani "Morača"

Izvor: RTS, 04.Nov.2013

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da prekinu tradiciju poraza u "Morači". Crveno-beli su u dramatičnoj završnici poraženi u Podgorici od Budućnosti 60:62 u meču šestog kola Jadranske lige. ..Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u hali Morača u Podgorici od Budućnosti sa 60:62 (18:16, 13:16,...

Nastavak na RTS...

Radenović: Klizav parket nije opravdanje, okrećemo se Laboralu i prvoj pobedi

Izvor: Blic, 05.Nov.2013, 16:36

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da prekinu niz poraza od Budućnosti u dvorani "Morača", u ponedeljak su izgubili sa 62:60 u šestom kolu ABA lige, a krilni centar tima sa Malog Kalemegdana Ivan Radenović smatra da je niz grešaka odlučio pobednika. On je najavio da će se ekipa posle ovog okrenuti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.