Zvezda lako, Rajković nesavladan

Izvor: B92, 20.Sep.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda lako, Rajković nesavladan

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Novi Pazar na Marakani sa 2:0, u 6. kolu Jelen Superlige.

Tim Nenada Lalatovića se nakon kontroverznog remija u Kruševcu vratio na pobednički kolosek i ostvario je još jedan trijumf bez primljenog gola.

Oba gola postigao je Đorđe Rakić, prvi u 14. a drugi u 53. minutu. Zvezda se ovom pobedom vratila na čelo tabele barem do nedelje kada Partizan gostuje Radničkom u Kragujevcu. Crveno-beli sada imaju 16 bodova i gol razliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 9-0, pa golman Rajković još nije primio gol u sezoni.

U startnoj postavi crveno-belih zaigrao je Miloš Bosančić koji je pokazao da će, kada uđe u formu, biti dostojna zamena Nenadu Milijašu, a u drugom poluvremenu Lalatović je priliku pružio i Aleksandru Kataiju.



Tok meča:

Zvezda je krenula od starta ofanzivno, pa je već u prvih pet minuta imala nekoliko opasnih napada. U 8. minutu Aleksandar Kovačević je odlično šutirao sa distance, ali je golman gostiju uspeo da odbrani.

Iako je vreme u Beogradu veoma loše, teren na stadionu Crvene zvezde je bio u sasvim solidnom stanju. Zvezda je nastavila da napada, pa je već u 14. minutu Rakić pogodio za 1:0. Sjajno je Lazović utrčao sa desne strame, lopta se posle njegovog centaršuta odbila do Mijailovića koji je prosledio do Rakića, a napadač crvenobelih nije imao težak posao.

Ni nakon primljenog gola gosti iz Novog Pazara se nisu otvorili, pa je Zvezda nastavila da napada. U 28. minutu veliku priliku da postigne prvenac imao je Bosančić, ali je posle centaršuta Mijailovića njegov pokušaj glavom zaustavila stativa.

Novi Pazar je prvu dobru šansu imao u 34. minutu. Posle polukontre se Đorđević našao u odličnoj situaciji, snažno je šutirao, ali za malo pored gola, pa je Rajković ostao nesavladan. Novi Pazar je igrao sve bolje što je meč više odmicao, ali je mladi golman crveno-belih bio na visini zadatka.

Posle nekoliko opasnih napada Pazaraca, Zvezda je ponovo preuzzela inicijativu, a u 44. minutu posle centaršuta Bosančića Lazić je umalo postigao drugi gol.

Ipak, do kraja prvog dela nije bilo proomene rezultata, pa su crveno-beli imali minimalnu prednost nakon 45 minuta. Trener Nenad Lalatović je na poluvremenu izvršuio jednu izmenu. Umesto Vukana Savićevića zaigrao je Avramovski.

Prvu veliku šansu Zvezda je u nastavku imala u 53. minutu. Kovačević je proigrao Pečnika, golman Zečević je odbranio, ali je novu šansu imao Mijailović koji je natrčao. Njegov udarac je ipak završio preko gola.

Samo minut kasnije Rakić je duplirao prednost. Presing Zvezde oduzeo je loptu odbrani gostiju, lopta je nakon udarca Rakića zakačila jednog defanzivca Pazaraca i preskočila Zečevića za 2:0.

Nakon drugog gola praktično je rešeno pitanje pobednika, a u poslednjih pola sata Lalatović je priliku ukazao i Aleksandru Kataiju koji je zamenio Nejca Pečnika. U nastavku utakmice tempo je znatno pao. Zvezda je igrala koliko joj je bilo dovoljno, a gosti su pokušavali da golom učine finiše zanimljivim, ali odbrana crveno-belih igrala je veoma dobro i organizovano, pa je na kraju ostalo 2:0.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Bosančić, Savićević, Pečnik, Lazović, Rakić. Trener: Nenad Lalatović.

Novi Pazar: Zečević, Đorđević, Mijić, Hadžibulić, Kesar, Rusmir, Vuković, Ragipović, Jevtović, Udovičić, Tintor. Trener: Izet Ljajić.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Bosančić "starter"

Izvor: Mondo, 20.Sep.2014

Fudbaleri Crvene zvezde pokušaće da se protiv Novog Pazara na svom stadionu, u 6. kolu Jelen Superlige, iskupe za prošlonedeljni remi u Kruševcu...Foto: crvenazvezdafk.com..Kao domaćin, Crvena zvezda je protiv Novog Pazara postigla 11 golova u tri utakmice (5:1, 3:0, 3:1). Da li će ove subote igrači...

Nastavak na Mondo...

UŽIVO: Crvena zvezda - Novi Pazar 1:0 (20. minut)! Rakić načeo Pazarce

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2014

Golom Đorđa Rakića u 14. minutu, Crvena zvezda vodi 1:0 protiv Novog Pazara u šestom kolu Jelen Super lige...Nejc Pečnik, prvotimac Crvene zvezde (Foto: Arhiva).. ..Iako je pocrveneo u Kruševcu, Nenad Lalatović će voditi tim sa Marakane... ..14. minut - GOOOL - Crvena zvezda vodi golom Đorđa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Rakić za trijumf Crvene zvezde nad Pazarcima

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2014

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu Novog Pazara sa 2:0, u utakmici 6. kola Superlige Srbije...Aktuelni šampion bez posebnog napora osvojio je očekivane bodove. Najvećim dijelom susreta crveno-bijeli su bili bolji i nadmoćniji, stvorili su više povoljnih šansi,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Lalatović: ''Premašena očekivanja, ponosan sam na igrače!''

Izvor: Sportske.net, 20.Sep.2014

Posle večerašnjih 2:0 protiv Novog Pazara, trener Crvene zvezde se veoma pohvalno izrazio o učinku svog tima u prvih šest kola.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.