Zvezda izgubila još jedan spor: Mora da plati 300.000 evra Afrikancima

Izvor: MozzartSport.com, 05.Mar.2015, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda izgubila još jedan spor: Mora da plati 300.000 evra Afrikancima

Klub sa Marakane ima rok od mesec dana da bivšem klubu defanzivca Li Adija isplati 20 odsto od transfera koji je realizovan pre više od tri godine

Opet loše vesti za Crvenu zvezdu. Klub sa Marakane je izgubio još jedan spor i dobio još jednu obavezu na podugačkom spisku dugovanja koje mora da isplati. Crvena zvezda ima rok od mesec dana da nađe 300.000 evra i uplati ih na račun afričkog Bečem Čelsija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz kojeg je pre nekoliko godina dovela defanzivca Li Adija, javlja Sport.

Prilikom dolaska štopera iz Gane, Zvezda je sa njegovim matičnim klubom imala potpisan sporazum da Afrikanci dobiju i 20 odsto od narednog transfera. S obzirom da je Adi otišao u kineski Dalijan u transferu teškom 1.500.000 evra, Bečem Čelsiju je po dogovoru pripadalo 300.000 evra kojem im Zvezda još nije uplatila. Afrički klub je bio primoran da potraživanja naplati preko suda, pa je poveden spor koji je lako dobio.

Kao i ranije u slučaju sa Asamoinim bivšim klubom Asante Kotokom, Crvena zvezda će imati rok od mesec dana da nađe novac i uplati ga Afrikancima. Ovo je dodatni kamen oko vrata klubu koji se bori da dobije licencu za učešće u evropskim takmičenjima. Da bi igrala u Evropi, Zvezda do maja mora da isplati oko 9.000.000 evra na ime dugovanja, a slučaj sa Adijevim bivšim klubom je samo problem više.

Li Adi je u Dalijan prešao u januaru 2012. godine, a posle toga je postao član zagrebačkog Dinama gde se nije proslavio i trenutno igrao kao pozajmljen fudbaler u gradskom rivalu Lokomotivi.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Crni oblaci nad Zvezdom

Izvor: Mondo, 05.Mar.2015

Bivši klub Lija Adija dobio spor po kome crveno-beli moraju da mu isplate 300.000 evra u narednih mesec dana. Sloboda tražila pomoć od UEFA na ime dugovanja za Kasalicu i Maksimovića...Foto: MN Press..Sportsko društvo Crvena zvezda samo što je oduvalo svećice sa rođendanske torte, suočilo se...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.